Poraz Sutjeske u Tiraspolju, nema nade u revanšu

Šerif slavio sa 2:0 golovima Andreja Murešana u 71. i Ismaila Ise u 87. minutu. Revanš za sedam dana kraj Bistrice
22 komentar(a)
Šerif, Foto: Uefa
Šerif, Foto: Uefa
Ažurirano: 15.07.2014. 19:42h

Nema nade u revanšu! Sutjeska se u Tiraspolju dobro držala u prvom poluvremenu, Šerif je u nastavku počeo da „nišani” crnogorskog šampiona, da bi u posljednjih 20 minuta dva puta pogodio u metu.

Konačnih 2:0 za moldavskog protiv šampiona Crne Gore ne ostavljaju gotovo nikakvu šansu momcima Mileta Tomića da u revanšu kraj Bistrice napravre čudo protiv mnogo kvalitetnijeg protivnika i plasiraju se u 3. kolo kvalifikacije za LŠ.

Jer, ako prošlog ljeta ni sjajnih 1:1 u Moldaviji nije bilo dovoljno čak ni za neizvjesnost u drugom meču, šta tek slijedi nakon 0:2...

U Modalviji je, zapravo, viđen očekivan odnos snaga i očekivan rezultat u orkšaju ekipa čija se razlika u klasi dobro vidjela prošle sezone, kada je Šerif kraj Bistrice slavio sa 5:0.

Dakle, niti su Nikšićani razočarali, niti su se obrukali. Za sedam dana na svom terenu pokušaće da se dostojno orposte sa evroscene...

Duel na stadionu Šerifa može da se podijeli na tri dijela.

Prvo poluvrijeme, u kojem je su fudbaleri Sutjeske dobro čuvali prostor, a u 35. minutu preko Gorana Vujovića imali i sjajnu šansu da povedu - lopta je otišla pored gola...

Zatim, prvi dio drugog poluvremena, kada su domaći fudbaleri napokon pronašli ritam i stvarali šanse u seriji. Metua je u 53. minutu promašio gol, Janjušević je nedugo nakon toga „skinuo” zicer Rikardinju, a velike prilike imao je Benson u 62. i 65. minutu.

I konačno, posljednjih 20 minuta utakmice, kada su bedemi Nikšićana popustili pred konstantnim naletima protivnika.

Šerif je poveo u 71. minutu, iz prekida - Kadu je izveo korner, Isa pokušao iz gužve, a Rumun Andrej Murešan skrenuo loptu u mrežu - 1:0 za domaćina.

Moldavci su nakon prvog gola nastavili da opsijedaju gol Sutjeske, a tri minuta prije kraja uspjeli jednom da zatresu mrežu crnogorskog šampiona. Holanđanin Benson je nakon centaršuta sa desne strane ostao sam na sedam metara, Ćuković je sa gol-linije odbio njegov šut, natrčao je Isa i uz pravi karambol u petetcu ugurao loptu u mrežu za 2:0.

Ni to nije bilo sve, Benson imao je u nadoknadi veliku šansu nakon greške Nikolića, pucao je pored gola...

Šerif - Sutjeska 2:0

Tiraspolj - Stadion Šerifa. Sudija: Klajton Pisani (Malta). Strijelci: Murešanu 71. i Isa u 87. minutu. Žuti kartoni: Ginsari, Metua, Luvanor (Šerif), Jovović, Ognjanović (Sutjeska).

Šerif: Degra, Metua, Ernandes, Murešan, Moreira, Ginsari, Rikardinjo (Isa), Kadu (Galvao), Blanko Luvanor, Žuninjo (Benson).

Sutjeska: Janjušević, Ognjanović, Stijepović, Ćuković, Igumanović (Masato), Lukić (Krivokapić), Stefanović, Jovović, Nikolić, Pejović (Kovačević), Vujović.

Bonus video: