Sutjeska opet puca na Šerifa

Crnogorski šampion večeras (19 časova) gostuje Šerifu u prvom meču 2. kola kvalifikacija za najelitnije takmičenje
3 komentar(a)
Šerif - Sutjeska, Foto: Fc-sheriff.com
Šerif - Sutjeska, Foto: Fc-sheriff.com
Ažurirano: 15.07.2014. 08:28h

Žrijeb se poigrao sa Sutjeskom - crnogorski prvak u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona opet će se sudariti sa Šerifom.

Najtrofejniji moldavski klub je dobro poznat domaćim ljubiteljima fudbala, s obzirom na to da su isti akteri u prošlim kvalifikacijama odmjerili snage, i to istim redom kao ove godine - prvo u Tiraspolju, a zatim i u Nikšiću. Dakle, istorija se ponavlja, ali u taboru kluba kraj Bistrice priželjkuju drugačiji ishod...

Kao što je poznato, prvi meč u Moldaviji je 16. jula prošle godine završen remijem (1:1), da bi „žuto-crni”, predvođeni brazilskim kvartetom, u revanšu u Nikšiću slavili sa čak 5:0.

Izabranici Mila Tomića, uz nekoliko izmjena u prvoj postavi, spremno dočekuju evropsko krštenje, koje će u potpunosti otkloniti dilemu da li naš šampion ima kvalitet da se nosi sa znatno bogatim rivalima. Svjesni su u nikšićkom prvoligašu da ih očekuje više nego težak zadatak, protiv rivala koji je od 2001. godine redovni šampion Moldavije.

Ali, bez obzira na veličinu i snagu Šerifa, optimizam ne napušta crngorskog predstavnika, koji će, kako kažu, ostaviti srce na terenu, sve sa ciljem da izbore dobar rezultat pred revanš meč koji se igra za sedam dana u Nikšiću.

"Ova utakmica je značajna i može nam donijeti lijepe trenutke. Kao trener jedva čekam takmičarski meč, zadovoljstvo je ovoga puta veće zbog činjenice da startujemo u kvalifikacijama za najelitnije evropsko takmičenje. Osim zadovoljstva, to je svakako i velika obaveza. Obaveza je veća, iz razloga što u ovom takmičenju, ne predstavljate samo svoj klub, nego i grad, državu. Volio bih da napravimo dobar rezultat u Tiraspolju, jer bi u revanšu stadion kraj Bistrice bio pun. U takvom ambijentu zaista je lijepo igrati", rekao je Tomić, kome će ovo biti prva zvanična utakmica na klupi Sutjeske.

Sa snagom apsolutnog vladara moldavskog prvenstva Nikšićani su upoznati do tančina.

Naime, sve potrebne informacije strateg nikšićkih "plavo-bijelih" prezentovao je svojim izabranicima. Nakon što su stigli u Tiraspolj, Nikšićani su sinoć u vrijeme odigravanja meča odradili lakši trening na stadionu Šerifa.

"Radili smo dobro prethodnih dana, uglavnom pripremajući taktiku za večerašnji meč. Atmosfera je dobra, postoji značajna doza pozitivne energije, ali isto tako mora se konstatovati da je Šerif apsolutni favorit. Biće teško, ali vjerujem da ove godine možemo preskočiti prvu prepreku u kvalifikacijama", rekao je Andrija Pejović, koji je prošle godine uspio da zatrese moldavsku mrežu.

Zbog povrede u timu Sutjeske neće biti novajlije u plavom dresu Vlada Jeknića.

S druge strane, u slučaju da eliminišu Šerif, čelnici Sutjeske podijeliće igračima i stručnom štabu 100 hiljada eura.

Moldavci izvršili rekonstrukciju: Došli Brazilac, Holanđanin...

Trener Šerifa Vjačeslav Rusnak na raspolaganju ima legiju stranaca.

Ovog ljeta je iz užičke Slobode stigao brazilski internacionalac Tijago Galvao, za koga su bili zainteresovani Partizan i Crvena zvezda, kao i njegov zemljak Ližer Moreira.

Došli su i Rumun Andrej Murešan, Holanđanin Fred Benson, kao i Moldavci Sergej Pašćenko, Sergej Georgijev, Maksim Jurku i Radu Ginsar. Ostali su Kadu, Rikardinjo...

"Šef nam je predočio mane i vrline našeg protivnika. Radi se o izvanrednoj ekipi koja praktično nema slabih tačaka. Kvalitet protivnika obavezuje nas na maksimalnu angažovanost. Ne bih imao ništa protiv da izborimo rezultat kao prošle godine, koji bi nam, ako ništa drugo, produžio nadu da možemo izboriti nastup u narednom kolu. Borićemo se srcem, a za kakav će to rezultat biti dovoljno ostaje da se vidi", rekao je Ivan Janjušević, golman Sutjeske.

Bonus video: