Zvanično: Suares je Barselonin!

Teška srca napuštam Liverpul zbog novog života i novih izazova u Španiji. Moja porodica i ja zaljubili smo se u klub i grad Liverpul
4 komentar(a)
Luis Suares, Foto: Saj Barselone
Luis Suares, Foto: Saj Barselone
Ažurirano: 11.07.2014. 13:28h

Fudbaler Liverpula Luis Suares sljedeće nedjelje će doputovati u Barselonu na ljekarske preglede, poslije kojih će potpisati petogodišnji ugovor, saopštio je danas španski klub.

U klupskom saopštenju se navodi se da su Barselona i Liverpul postigli dogovor o transferu Luisa Suaresa na Kamp Nou.

"Suares je 15. Urugvajac koji će igrati za Barselonu i on nije samo dobar strijelac već ima snažan takmičarski duh. On je peti igrač koji je stigao u Barselonu nagrađen Zlatnom loptom za najboljeg evropskog napadača", navodi se u saopštenju Barselone, u kojem se ne navode detalji ugovora.

Britanski mediji prenijeli su da je transfer vrijedan 75 miliona funti.

I Liverpul je potvrdio da Suares odlazi sa Enfilda.

"On ima dozvolu da završi sve formalnosti kojim će transfer biti zaključen. Zahvalni smo Luisu na doprinosu i ulozi koju je imao u vraćanju Lige šampiona na Enfild. Svi u našem fudbalskom klubu želimo sreću Luisu i njegovoj porodici", navodi se u saopštenju engleskog kluba.

Suares je 2011. godine iz Ajaksa došao u Liverpul, a ugovor sa engleskim klubom istekao bi mu za četiri godine.

On je rekao da je ponosan što je igrao za taj klub i što je pomogao da se utakmice Lige šampiona ponovo igraju na Enfildu.

"Teška srca napuštam Liverpul zbog novog života i novih izazova u Španiji. Moja porodica i ja zaljubili smo se u klub i grad Liverpul. Ali, najviše od svega, zaljubio sam se u nevjerovatne navijače. Uvijek ste me podržavali i to moja porodica i ja nikada nećemo zaboraviti, uvijek ćemo biti navijači Liverpula", rekao je Suares sa sajt Liverpula.

"Nadam se da svi shvatate zašto sam donio ovakvu odluku. Liverpul je uradio sve što je mogao da me zadrži, ali igrati i živeti u Španiji, gdje živi porodica moje supruge, je moj dugogodišnji san i ambicija. Vjerujem da je sada pravo vrijeme za to. Treneru Brendanu Rodžersu i ekipi želim sve najbolje. Klub je u dobrim rukama i siguran sam da će ponovo imati uspješnu sezonu", dodao je Suares.

Suares je tokom karijere imao problema sa ponašanjem, zbog čega je u više navrata suspendovan. On je tri puta ugrizao protivničke igrače tokom utakmica, a posljednji put to je učinio na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, krajem juna, kada je tokom meča sa Italijom ugrizao Đorđa Kjelinija za rame.

Svjetska fudbalska federacija (Fifa) ga je 26. juna zbog toga suspendovala na devet međunarodnih utakmica i četiri mjeseca zabrane bavljenja fudbalskim aktivnostima.

Rodžers: Niko nije iznad Liverpula, pa ni Suares

Trener Liverpula Brendan Rodžers rekao je da je klub želio da zadrži Luisa Suaresa, ali da je Urugvajac imao veliku želju da pređe u Barselonu.

"Luis je veoma talentovan igrač i moram da mu se zahvalim na igrama u Liverpulu posljednje dvije godine. Mislim da je u tom periodu dosta napredovao, kao i cio tim. Klub je učinio sve kako bi ga zadržao, ali smo poslije dugih razgovora uslišili njegovu želju da se preseli u Španiju", rekao je Rodžers.

On je istakao da će "crveni" uskoro pronaći zamjenu za urugvajskog napadača.

"Nastavljamo da gradimo tim i uvjeren sam da će biti još jači u pohodu na više takmičenja. Istorija ovog velikog kluba kaže da nijedan igrač nije iznad Liverpula. Pravimo tim i za budućnost", naveo je Rodžers za Skaj Sport.

Bonus video: