Rusija ukida vize za vrijeme Svjetskog prvenstva 2018.

"Rusija će 2018. godine prvi put biti domaćin najpopularnijeg svjetskog takmičenja", rekao je Putin
0 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.07.2014. 13:00h

Predsjednik Rusije Vladimir Putin saopštio je danas da će ta zemlja ukinuti vize za sportiste, trenere, sudije i navijače koji budu doputovali i učestvovali na Svjetskom fudbalskom prvenstvu 2018. godine.

"Rusija planira da ode korak dalje u organizaciji SP. Usvojili smo federalni zakon kojim se reguliše vizni režim i omogućava strancima koji pomažu organizaciju Mundijala, ali i sportistima, trenerima, navijačima i fudbalskim zvaničnicima da prije početka i za vrijeme turnira u Rusiju uđu bez viza", rekao je Putin, prenijela je agencija Itar-Tas.

"Ništa slično nikada ranije nije viđeno u istoriji fudbala. Rusija će 2018. godine prvi put biti domaćin najpopularnijeg svjetskog takmičenja", dodao je Putin i obećao da će vlasti uraditi "sve što je potrebno kako bi cio svijet vidio "nezaboravnu proslavu fudbala i istinsko rusko gostoprimstvo".

Putin je rekao da je Rusija u februaru i martu uspješno organizovala Zimske olimpijske i Paraolimpijske igre i da zna koliko je ozbiljan izazov organizovati veliko takmičenje.

On je dodao da Rusija pažljivo analizira iskustva Brazila u organizaciji Mundijala i da su predstavnici Ministarstva sporta i orgaznizacionog odbora Svjetskog prvenstva 2018. u stalnom kontaktu sa brazilskim kolegama.

Predsjednik Rusije izrazio je uvjerenje da će "Svjetsko prvenstvo u Brazilu biti "svijetla stranica istorije fudbala" i požileo Brazilcima da ga uspješno privedu kraju. Dodao je da prati utakmice "koliko mu obaveze dozvoljavaju".

"Latinoameričke reprezentacije su pokazale dobru igru i talenat. Nažalost, naš tim nije uspio da prođe grupu, ali mislim da su igrači dali sve od sebe", rekao je Putin.

Putin će u nedjelju, od 22 časa u Rio de Žaneiru, gledati finalnu utakmicu Svjetskog prvenstva između Njemačke i Argentine, a na svečanoj ceremoniji će od predsjednice Brazila Dilme Rusef preuzeti štafetnu palicu organizatora Mundijala.

Bonus video: