Glupost preskupo plaćena

Bogdanović je u 11. minutu napravio glupost nad glupostima, počupao igrača Željezničara Bučana i ostavio saigrače bespomoćne
1 komentar(a)
Ažurirano: 11.07.2014. 11:09h

„Deset lavova i jedan glupan“, pisali su engleski mediji prije 16 godina, kada je na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj Dejvid Bekam dobio crveni karton protiv Argentine, zbog udaranja Dijega Simeonea.

Nisu fudbaleri Lovćena engleski lavovi, prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope ne može se porediti sa Mundijalom, ali epitet koji je tada dobio Bekam, ma koliko zvučao uvredljivo, s pravom zaslužuje i Dejan Bogdanović, fudbaler Lovćena Bogdanović je u 11. minutu napravio glupost nad glupostima, počupao za kosu igrača Željezničara Bučana i ostavio saigrače bespomoćne u borbi da dobar rezultat iz Sarajeva pretoče u konačnu pobjedu.

Destorica fudbalera Lovćena nisu uspjela ni da odbrane remi bez golova, dočekaju produžetke i penale – gosti su slavili golom Damira Sadikovića u 57. minutu i izborili dvomeč sa skopskim Metalurgom.

"Mislim da je utakmica bila gotova kada smo ostali sa desetoricom. I protiv mnogo slabijeg rivala teško da bismo napravili nešto više. Nakon gluposti našeg igrača, logično je da se oni koji su ostali na terenu povuku, pokušaju da se odbrane i čekaju eventualnu šansu iz kontri. Nismo uspjeli, protivnik nam nije dozvolio", kazao je Mojaš Radonjić.

"Teška utakmica. Igrali smo pod velikim pritiskom, zbog čega smo na početku utakmice napravili mnogo grešaka. Bio nam potreban gol da se oslobodimo, a potez domaćeg fudbalera nam je pomogao. Iako smo pobijedimo, prvu utakmicu odigrali smo mnogo bolje nego revanš, ali idemo dalje i okrećemo se novim obavezama", rekao je trener gostiju Admir Adžem.

Utisak je da najslabiji Željin tim u posljednjih nekoliko godina, kako su ga okarakterisali bosanski novinari, nije bolji od Lovćena, te da je, zaista, isključenje Bogdanovića prelomilo revanš.

Iako brojčano nadmoćniji, gosti nisu imali ni energije, a ni kvaliteta, da naprave pravi pritisak. Do gola, stvorili su samo jednu šansu, ali je golman Perović zaustavio šut Tomića, najboljeg pojedinca utakmice.

S druge strane, Lovćen je bio čvrst u odbrani, ali karakterističnom igrom, bez klasičnog špica, bio u napadu potpuno bezopasan. Nijednom se nije poremetila odbrana gostiju, golman Antolović bio je besposlen, a pokušaj da se u posljednjih desetak minuta napravi preokret, ulaskom centarfora Đurovića, bio je samo iznuđen potez trenera Radonjića.

Prva evropska avantura najstarijeg crnogorskog kluba završena je eliminacijom na startu, od ekipe skromnih mogućnosti, bez postignutog gola i crvenim kartonom, koji je, zapravo, i odredio ovakav epilog.

Lovćen – Željezničar 0:1

Petrovac - Stadion pod Malim brdom. Gledalaca: 1.200. Sudija: Kristijan Dingert (Njemačka). Strijelac: Sadiković u 57. minutu. Žuti kartoni: Božović, Simović (Lovćen), Bućan, Stanić (Željezničar). Crveni karton: Bogdanović (Lovćen).

Lovćen: Perović 6, Radunović 5,5, Martinović 6, Tatar 7, Simović 6,5, Radović 5, Bogdanović 5, Brnović 6, Kosović 5,5 (Đurović), Božović 6, N. Draganić 6 (Vujanović).

Željezničar: Antolović 6, Kvesić 6, Bučan 5,5 (Bajić 6,5), Turković 7, Stanić 5,5, Čolić 6 (Dedić), Sadiković 6,5, Zeljković 5,5 (Jamak 7), Bogdanović 6, Tomić 7, Hasanović 6.

Bonus video: