Strpljenjem do senzacije

Lovćen ispisao istoriju evropskim debijem u Sarajevu, sada želi da iznenadi Želja u Petrovcu
53 pregleda 0 komentar(a)
Željezničar - Lovćen, Foto: Oslobođenje
Željezničar - Lovćen, Foto: Oslobođenje
Ažurirano: 10.07.2014. 10:34h

Prvim nastupom u evropskom takičenju ikada fudbaleri Lovćena su prošlog četvrtka u Sarajevu ispisali istoriju, danas žele da naprave korak više - da već na debiju ostvare prolaz u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope!

Zadatak je težak, jer koliko god prošlonedjeljnih 0:0 protiv Željezničara na „Koševu” djelovali atraktivno i primamljivo, u pitanju je vrlo opasan rezultat, naročito ako gosti postignu gol.

Izabranicima Mojaša Radonjića treba, dakle - pobjeda, a do nje će pokušati da dođu čvrstom i strpljivom igrom, „kontrolisanim” napadom i bez upuštanja u velike rizike. Ne smije se Željezničaru dozvoliti da stvori onoliko šansi kao u prvom meču, kada su Cetinjani bili miljenici sreće, a imali su i sjajnog Perovića na golu.

Duel na rasprodatom stadionu pod Malim brdom u Petrovcu igra se danas u 17.30 časova.

"Prva utakmica bila je specifična, posebno zbog toga što je to bio prvi evropski meč Lovćena u istoriji, pa je postojao i izvjesni psihološki teret na našim leđima. U revanšu ga, međutim, neće biti, vjerujem da ćemo se odblokirati i da ćemo odigrati bolje nego u prvom meču. Znamo da će biti teško da savladamo kvalitetnog rivala kakav je Željezničar, ali motiva nam neće faliti i čvrsto vjerujem da možemo u narednu fazu", kazao je kapiten Lovćena Vanja Tatar, juče na zajedničkoj konferenciji za novinare na Cetinju.

Trener Radonjić tražio je od svojih momaka da pokažu karakteristiku koja krasi velike timove, a koja je neophodna za veliki rezultat u modernom fudbalu - strpljenje.

"Nerealno je prognozirati rezultat, ali svakako znamo da nas očekuje težak meč, baš kako je to bilo i u Sarajevu. Ipak, nadam se da ćemo strpljenjem doći do cilja, a to je u ovom slučaju plasman u drugi krug", kazao je Radonjić.

Cetinjani imaju priluku da nastave dobar niz crnogorskih timova protiv ekipa iz Bosne i Hercegovine u evropskim takmičenjima. Ljeta 2012. godine Čelik je eliminisao Borac iz Banjaluke (2:2 u gostima, 1:1 u Nikšiću), da bi Zeta samo 20-ak dana kasnije, u 3. kolu kvalifikacija za LE, bila bolja od Sarajeva. Nakon 2:1 za domaće na “Koševu”, Zeta je u Podgorici slavila 1:0 i prošla dalje.

"U prvom meču smo stvorili veliki broj šansi, ali smo imali izuzetno slabu realizaciju. Stoga, nadam se da ćemo sjutra ispraviti taj segment igre. Vjerujem da imamo kvalitet da prođemo dalje", kazao je trener Željezničara Admir Adžem.

Lovćen bi trebao da počne u istom sastavu kao u Sarajevu: Perović, Radunović, Tatar, Simović, Martinović, Kosović, Brnović, Radović, Božović, Bogdanović, Merdović.

Bonus video: