Budućnost pred praznim tribinama u Nikšiću

Zbopg suspenzije od prije dvije godine, Budućnost dočekuje Folgore Falćano u Nikšiću (17.30h)
0 komentar(a)
Budućnost, Foto: Luka Zeković
Budućnost, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.07.2014. 09:43h

Budućnost je u San Marinu prošlog četvrta već napravila veliki korak ka plasmanu u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope (2:1 protiv Folgore Falćano), ali uoči današnjeg revanša u Nikšiću, malo ko u podgoričkom taboru misli da je posao završen. Naprotiv...

Trebalo bi, međutim, da se dogodi pravo čudo pa da Budućnost narednog četvrtka, takođe u Nikšiću, ne izađe na megdan kiparskoj Omoniji. Toga je svjestan i trener Goran Perišić, iako poziva na oprez.

"Dobili smo 2:1 u San Marinu, to je ono što smo željeli. U revanšu se samo mi pitamo, sve zavisi od nas. Bilo je i biće poteškoća, nisam ni očekivao da bude drugačije, ipak je ovo najmlađa ekipa Budućnosti u istoriji i nerealno je očekivati da rutinski dobija mečeve, kakav god bio protivnik. Rekao bih da i dalje plaćamo mali danak neiskustvu. Posebno zbog toga što igramo protiv ekipe koja je dosta iskusnija od nas, protiv igrača koji, kakvi god da su, znaju da se postave na terenu", kaže Perišić, koji očekuje da njegovi fudbaleri kraj Bistrice isprave greške koje su pravili u prvom meču.

"Ponavljam da je ovo vrlo mlada ekipa, sa najmlađim fudbalerom koji ima svega 16 i po godina (Burzanović) i oscilacije su normalne, ali vjerujem da ćemo igrati sve bolje i bolje. Za početak, očekujem da prođemo u drugi krug".

A tamo već čeka - kiparska Omonija...

"Oni su broj jedan na Kipru po broju titula, imaju veliki budžet, puno stranaca, Brazilaca najviše... To je ono što sam načuo, ali ne želim da razmišljam o Omoniji dok ne eliminišemo Folgoru Falćano. To je trenutno naš prvi i jedini cilj".

Zbog rekonstrukcije terena pod Goricom Budućnost će prvi put u istoriji u jednom međunarodnom meču biti domaćin u Nikšiću, i to bez prisustva publike, zbog kazne Uefe od prije dvije godine.

Prije 14 dana u San Marinu “plavi” su imali podršku navijača, danas će tribine zjapiti prazne...

"Žao mi je što navijači neće moći da nas podrže, ali nadam se da ćemo proći u drugi krug, a onda će protiv Omonije biti druga slika".

Meč kraj Bistrice počinje u 17.30 časova, a sudi Tornike Gvanceladze iz Gruzije.

Bonus video: