Vaha se zahvalio narodu i čelnicima Alžira, i otišao...

Vahid Halilhodžić odbio je molbu naroda i rukovodstva Alžira i tamošnjeg Fudbalskog saveza da produži ugovor!
3 komentar(a)
Ažurirano: 06.07.2014. 21:25h

"Dajem simbolični euro da se tvrdoglavi i ponosni Hercegovac iz Jablanice neće vratiti", napisao je prije dva dana u "Vijestima" kolumnista i doajen crnogorskog novinarstva Milorad Đurković u svojoj HD Sambi pod naslovom "Selektorski rulet".

I pogodio je - Vahid Halilhodžić odbio je molbu naroda i rukovodstva Alžira i tamošnjeg Fudbalskog saveza da produži ugovor!

"Zahvaljujem se njegovoj ekselenciji, predsjedniku Alžira Abdelazizu Butefliki, koji me je duboko potresao sa svojim pozdravnim i toplim riječima. I premijeru Abdelmalek Selalu, jer cijenim ohrabrenje i podršku. Neću se zaboraviti zahvaliti čelniku Fudbalskog saveza Mohamedu Rao Raou, s kojima sam radio tri godine za postizanje ciljeva u teškoj misiji plasmana u drugi krug Mundijala", kazao je Vaha za zvanični sajt FSA

"Želim odati priznanje igračima i članovima tehničkog, medicinskog i administrativnog osoblja koji su mi maksimalno pomagali. Želim povezati uspjeh reprezentacije sa podrškom alžirske javnosti od prvog dana kada sam stigao. Uvijek ću čuvati uspomene na izvanrednom gostoprimstvu..." kazao je Halilhodžić.

"Ipak nije sve bilo sjajno i ja ne zaboravljam bezosjećajne napade pojedinih medija, koji na sreću nijesu upjeli da oskrnave moj rad. Neću i ne mogu da zaboravim te bezočne napade na moju ličnost i naročito porodicu. I neću oprostiti".

"Danas, nakon tri godine u Alžiru, moje porodične obaveze ali i novi sportski izazovi tjeraju me da idem dalje i presudni su u mojem izboru da ne produžim ugovor sa FSA. Odlazim ponosan na rekordan rezultat koji sam ostvario sa alžirskim nacionalnim timom, i zahvalan, jer mi je ugovor maksimalno ispoštovan", zaključio je Vaha, kojem je godišnja palta iznosila 750 hiljada eura.

A zašto neće ostati, uprkos podatku da je predvodio Alžir u mitskom i nezaboravnom duelu osmine finala sa favorizovanom Njemačkom, koja je slomila otpor Alžira tek u produžecima (2:1), i potom molbi sa najvećih adresa u toj afričkoj zemlji.

Prema Đurkoviću, razlog odbijanja svih tih molbi su potcjenjivačke riječi Rua Rua da je Halilović slobodan da ide nakon turnira... A Hercegovac je nasljedniku uvalio vruć krompir - kako ponoviti najveći uspjeh Alžira!?

Bonus video: