Čelik se još jednom izrugao fudbalskoj javnosti

Čelik se još jednom izrugao crnogorskoj i evropskoj fudbalskoj javnosti. To nije fudbal, to je lakrdija
80 pregleda 18 komentar(a)
Ažurirano: 05.07.2014. 10:07h

Još jednu skandaloznu evropsku utakmicu odigrali su juče fudbaleri Čelika. Nikšićani su na svom terenu poraženi od slovenačkog Kopra 5:0, ali njihov nastup nije skandalozan zbog ubjedljivog poraza, već zbog načina na koji su izgubili.

Još jednom se Čelik izrugao cijeloj crnogorskoj, ali i evropskoj fudbalskoj javnosti. Nakon prošlogodišnje smijurije protiv mađarskog Honveda, u kojoj su za 180 minuta primili 13 golova, izgledalo je da igrači nikšićkog kluba ne mogu, pa i ne smiju da gore i providnije odigraju utakmicu na evropskoj sceni.

Ali, očigledno nema kraja - ko je odgledao bar jedan pravi meč, jasno je mogao da uoči razliku između fudbala i onoga što su radili nikšićki fudbaleri (uz TV prenos na javnom servisu).

Od početka je bilo jasno šta im je namjera - nisu htjeli ni da se brane, ni da napadaju. Htjeli su da primaju, a ne da daju golove, što je, valjda, suprotno cilju fudbalske igre. Osim ako ne postoji neka „skrivena” namjera...

A kada je Giljen izveo nevjerovatan potez, neviđen na ozbiljnim fudbalskim manifestacijama - skok, umjesto pokušaja da odbrani udarac, ugašena je i trunka nade da postoji fudbalska i sportska čast.

Lakrdija kraj Bistrice izazvala je i podsmijeh medija u regionu - najuticajniji sportski portali objavili su snimke „čudnih” golova i komentarisali dešavanja na terenu, a priča o utakmici u Nikšiću, stigla je, recimo, i do Rumunije...

Da li će stići i do Niona?

Prošlogodišnji dvoboj između Čelika i Honveda bio je pod lupom evropske javnosti, a nedavno je organizacija Federbet, koja sarađuje sa Evropskom komisijom, objavila je da riječ o namještenoj utakmici.

Evropska kuća fudbala nije, međutim, vidjela ništa neobično u tome što je crnogorski klub od mađarskog primio 13 golova... Nakon petarde protiv Kopra, čekaju se vijesti iz sjedišta Uefe.

Čelik se još jednom izrugao crnogorskoj i evropskoj fudbalskoj javnosti. To nije fudbal, to je lakrdija.

Galerija

Bonus video: