Vidić: Došao sam u jedan od najvećih klubova na svijetu

"Privukli su me tradicija, osvojeni trofeji...i, naravno, novi projekat novog vlasnika, koji je jednostavan i okrenut ka budućnosti. Sada znam da sam napravio pravi izbor", kaže Vidić
1 komentar(a)
Nemanja Vidić, Foto: Beta/AP
Nemanja Vidić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.07.2014. 15:01h

Novi fudbaler Intera Nemanja Vidić rekao je na današnjem predstavljanju da je došao u jedan od najvećih klubova na svijetu, i da ga je u Milano privukao i projekat novih vlasnika.

"Privukli su me tradicija, osvojeni trofeji...i, naravno, novi projekat novog vlasnika, koji je jednostavan i okrenut ka budućnosti. Sada znam da sam napravio pravi izbor", rekao je Vidić.

Nekadašnji reprezentativac Srbije kazao je i da je prije dolaska razgovarao sa legendom Intera i drugom iz nacionalnog tima Dejanom Stankovićem.

"Pričao sam sa Dejanom, bio je pun lijepih riječi o klubu i ljudima koji ovdje rade. Ja nastavljam tradiciju srpskih igrača u Interu i u Italiji. Pričao sam i sa njima i svi su mi rekli da je ovo pravi potez", rekao je Vidić.

Ovaj štoper u oktobru puni 33 godine. Posljednjih osam godina proveo je u Mančester junajtedu, sa kojim je osvojio sve. Vidić je na novinarsko pitanje odgovorio da prelazak u Inter ne vidi kao korak nazad.

"U Italiju sam htio da pređem pre 12 godina. Ne mislim da je ovo korak unazad, jer mislim da mi odgovara italijanski fudbal, a mislim i da dolazim u jedan od najvećih klubova na svijetu. Dobro, klub prolazi kroz tranziciju i nije tamo gde bi svi voljeli da jeste, ali definitivno ide napred. Sviđaju mi se projekat i ideja koji su mi predstavljeni", rekao je Vidić.

Nemanja Vidić potpisao je trogodišnji ugovor sa Interom.

Bonus video: