SADA JE I ZVANIČNO

Vučinić potpisao dvogodišnjii ugovor sa Al Džazirom

Kapiten crnogorske reprezentacije je večeras prošao ljekarske preglede i potpisao dvogodišnji ugovor sa klubom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata
6 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2019. 09:01h

Sada je i zvanično - Mirko Vučinić je novi igrač Al Džazire - kapiten crnogorske reprezentacije je večeras prošao ljekarske preglede i potpisao dvogodišnji ugovor sa klubom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Vučinić će godišnje zarađivati pet miliona eura, plus bonuse. Juventus će, sa druge strane, od ovog transfera inkasirati šest miliona eura (pet odmah, jedan kroz bonuse), s obzirom na to da je Mirko bio vezan ugovorom sa Starom damom.

Podsjećanja radi, Juventus je Vučinića prije tri godine platio Romi 14 miliona eura.

Vučinić, tako, napušta Italiju nakon 14 godina, u kojima je branio boje Lećea, Rome i Juventusa, s kojim je osvojio tri (uzastopna) Skudeta. Do sada je u Seriji A postigao ukupno 94 gola na 306 mečeva. Po tome je 23. na listi inostranih strijelaca Serije A.

Vučinić je zimus bio na pragu prelaska u Inter kao dio razmjene za Fredija Guarina, ali je milanski klub tada blokirao posao jer su navijači zahtijevali da se ne sarađuje sa omraženim rivalom iz Torina.