Remi Lovćena u Sarajevu protiv Željezničara

Remi bez golova Cetinjanima daje velike šanse u revanšu sa Željezničarom, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.
7 komentar(a)
Željezničar - Lovćen, Foto: Oslobođenje
Željezničar - Lovćen, Foto: Oslobođenje
Ažurirano: 03.07.2014. 22:00h

Na debiju na evropskoj sceni, Lovćen je odolio u Sarajevu. Remi bez golova Cetinjanima daje velike šanse u revanšu sa Željezničarom, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Domaćin je napadački krenuo prema golu ekipe iz Cetinja kako bi stvorio prednost za revanš. Ali, iako je imao puno šansi, Željezničar nije mogao da probije odbranu gostiju i odličnog golmana Perovića.

"Lijepo je bilo igrati u ovakvoj atmosferi koju su stvorili navijači Željezničara. Vidjelo se kako oni nose ekipu Željezničara koja je na njihovim krilima stvorila jednu ili dvije stopostotne šanse. Nisu ih iskoristili, a mi nismo stvorili nijednu stopostotnu šansu, jer svaki put kada bismo krenuli prema njihovom golu, napravili bi grešku - izgubili loptu, poslali je u aut, pogrešno dodali. Željezničar je bio bolji, to se mora priznati, i s te strane je ovo dobar rezultat za nas, ali je isto i dosta opasan", rekao je trener Lovćena Mojaš Radonjić.

Inače, istočna tribina stadiona na Koševu za ovu utakmicu bila je zatvorena, pa su navijači ispunili Jug i Zapad, a skupilo ih se oko sedam do osam hiljada. Na tribinama je bilo nekoliko desetina Lovćenovih navijača.

Željezničar je u prvom dijelu imao apsolutnu inicijativu, ali je nije znao da je kapitalizuje pogotkom, iako je imao tri stopostotne šanse. Najbolju je promašio u 21. minutu, kada je Sadiković na povratnu loptu šutirao po zemlji i pogodio stativu.

U 30. minutu Perović je zaustavio šut Tomislava Tomića, a u 41. Srđan Stanić mogao je dovesti svoju ekipu u vodstvo. Odličnim driblinzima izbacio je dva čuvara, a onda kada je ostao sam oči u oči s Perovićem pucao je katastrofalno, visoko preko gola.

I gosti su bili blizu pogotka, ali sasvim slučajno. Naime, u 34. minutu Kosović je šutirao s 25 metara, a ne pretjerano opasnu loptu nesigurni Antolović izbacio je u korner.

Nakon 15 minuta igre u drugom dijelu domaćin je imao tri fantastične šanse u roku jednog minuta. Prvo je golman Perović odlično obranio udarac glavom Turkovića, da bi malo kasnije odbrana gostiju blokirala dobre udarce Bučana i Sadikovića.

Od tog trenutka ofanziva domaćih splasnula je i do kraja nije bilo ništa vrijedno spomena, osim čarke igrača obje ekipe nakon jednog malo oštrijeg starta Tomića, za što je dobio žuti karton.

"Znali smo da je Lovćen tvrda ekipa i nadali smo se da ćemo ih ranim pogotkom prisiliti da se otvore. Nažalost, realizacija je zakazala, a odbijam vjerovati da i za sedam dana možemo biti ovako neprecizni. Ovo je bilo samo poluvrijeme, ništa još nije odlučeno", izjavio je trener Željezničara Admir Adžem.

Revanš se igra narednog četvrtka u Petrovcu.

Bonus video: