Cirkus kraj Bistrice, "evropski" Čelik opet u punom sjaju

Kopar je pokazao ozbiljnost, kreativnost i ubojitost, o čemu najbolje svjedoči krajnji rezultat meča (5:0)
54 pregleda 43 komentar(a)
Čelik - Kopar, Foto: Savo Prelević
Čelik - Kopar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.07.2014. 18:36h

Fudbaleri Čelika neslavno su startovali u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope - slovenački Kopar do vrha napunio mrežu, uglavnom nezainteresovanih „metalurga”.

Od prvog minuta domaći fudbaleri djelovali su nepovezano, smušeno, jednostavno kao da su zalutali na travnati tepih.

Jednom riječju, bio je to „evropski” Čelik u svom punom sjaju. Nikšićani su nastavli u u ritmu iz prethodnih sezona, kada su od ukrajinskog Metalurga u dva meča primili 11, a od mađarskog Honveda 13 golova.

Koliko će primiti narednog četvrtka u Kopru, to će se tek vidjeti.

Predstavu kraj Bistrice najbolje je opisao momenat iz 37. minuta, nakon drugog gola Slovenaca, kada su navijači, popularna „fap mašina“ napustila zapadnu tribinu, uz povike “uprava napolje”.

"Evidentna je razlika u kvalitetu. Kopar je bio znatno bolji i sasvim zasluženo slavio. Nama preostaje da otklonimo nedostatke do narednog meča kako bi ostavili bolji utisak. Mislim da je poznata ekipa koja ide u naredno kolo. Čestitam protivniku na prikazanoj igri", rekao je Željko Ćeha, trener Čelika.

Prvu priliku u 4. minutu imali su gosti - nakon kornera sa lijeve strane Halilović je uzdrmao okvir gola. Novu priliku „kanarinci“ su imali u 9. minutu, ali je Galešićev udarac sa oko jedanaest metara završio pored stative.

U 16. minutu sjajno su u kaznenom prostoru domaćina dupli pas odigrali Palčić i Črnigoj, ovaj drugi je odlično šutirao, a Giljen još bolje intervenisao. Samo minut kasnije Štomajer je umalo bio neprecizan, baš kao i Palčić nedugo zatim.

Terensku inicijativu Slovenci su krunisali u 21. minutu nakon što je Črnigoj uposlio Palčića koji je preciznim udarcem poslao loptu iza leđa Giljena. U 35. minutu Štromajer je oslobodio čuvara i snažno šutirao, međutim, Giljen se nije dao iznenaditi.

Sedam minuta prije odlaska na odmor gosti su po drugi put zatresli mrežu. Naime, korner sa desne strane odlično je izveo Galešić, Hadžić je spustio loptu za Halilovića koji je iz neposredne blizine proslijedio u mrežu. Odmah nakon toga „fap mašina“ je napustila zapadnu tribinu.

Prvu priliku domaći fudbaleri stvorili su u 39. minutu, ali se u samoj završnici nije najbolje snašao Prtenjak. U samom finišu prvog dijela Palčić je tukao glavom pravo u Giljena koji je bio dobro postavljen.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Galešić je u dva navrata udarcima iz daljine umalo savladao Giljena, koji je u 50. minutu krajnjim naporom zaustavio šut Ivetica. Samo dva minuta kasnije nakon gužve u petercu „crvenih“ Čovilo se najbolje snašao i iz neposredne blizine ugurao loptu u gol.

Nakon nešto mirnijeg perioda bez pravih prilika za gol, u 74. minutu Jovović je zaradio crveni karton nakon što je bez lopte udario Mitja Lotriča. Tri minuta prije kraja meča Halilović je uposlio Čovila koji postigao svoj drugi gol na meču.

Samo minut kasnije Guberac je preciznim udarcem pogodio nebranjeni dio mreže Giljenovog gola. U samom finišu gosti su mogli postići još koji gol...

"Zadovoljan sam kako smo djelovali na terenu. Ubjedljivo smo trijumfovali i otklonili sve dileme ko je bolji rival. Vjerujem da ćemo i u revanšu biti na visini zadatka", rekao je Rodolfo Vanoli, trener Kopra.

Revanš meč biće odigran 10. jula u Kopru.

Bolji iz duela između crnogorskog i slovenačkog predstavnika u drugom kolu igraće protiv azerbedžanskog Nefčija.

Čelik – Kopar 0:5

Nikšić – Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 400. Sudije: Danijel Stefanski (Poljska). Pomoćnici: Rafal Roskoski, Marcin Bonjek (Poljska). Strijelci: Palčić u 21. minutu, Halilović u 37. minutu, Čovilo u 52 i 87. minutu, Guberac u 88. minutu za Kopar. Žuti kartoni: Ivanović (Čelik), Hadzić (Koper). Crveni karton: Jovović u 74. minutu (Čelik).

Čelik: Giljen 6, Jovović 5, Bubanja 5 (Bulatović), Vuković 5, Videkanić 5, Adrovic 5, Brnović 5, Prtenjak 5, Kalezić 5, Đalac 5, Ivanović 5 (Nikolić).

Kopar: Radošević – Blažić 7, Guberac 7, Ivetić 7, Galešić 7 (Lotrič), Halilović 7, Grnigoj 7 (Žilbert), Hadžić 7, Palčić 7, Štromajer 7,5 (Pucko), Čovilo 8.

Bonus video: