Nikač: Želim u inostranstvo, imam nekoliko ponuda

"Za sad neću potpisivati novi ugovor. Imam nekoliko interesantnih ponuda iz inostranstva koje želim da razmotrim sa svojim menadžerom", kaže Darko Nikač.
1 komentar(a)
Darko Nikač, Foto: Savo Prelević
Darko Nikač, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.07.2014. 10:15h

Budućnost počinje evropski put iz San Marina, protiv ekipe Folgore Falćano, sa kojom će sjutra u gostima odigrati prvi meč 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Podgoričani su, međutim, otputovali u San Marino oslabljeni, sa ekipom nisu fudbaleri kojima je istekao ugovor. (Darko Nikač, Risto Radunović i Adnan Orahovac), dok je Marko Ćetković povrijeđen i pod znakom pitanja je i za revanš utakmicu.

"Za sad neću potpisivati novi ugovor. Imam nekoliko interesantnih ponuda iz inostranstva koje želim da razmotrim sa svojim menadžerom", kaže Darko Nikač.

"Postoji mogućnost da napustim Budućnost, ali isto tako i da ostanem u klubu. Sigurno je da neću preći u drugi tim iz naše lige", kaže Nikač, koji je već upisao tri nastupa za reprezentaciju Crne Gore.

"Veoma je lijep osjećaj kada nosiš grb reprezentacije na grudima. Divno iskustvo koje ću uvijek pamtiti. Ovog ljeta sam nastupio i na prijateljskim utakmicama protiv Slovačke i Irana što može umnogome da mi pomogne oko transfera u neki drugi klub", kaže 23-godišnji napadač.

Nikač, međutim, nije zadovoljan sezonom na individualnom planu.

"Nisam se nadavao golova, pa ne mogu ni da budem zadovoljan. Ali, timski moram da budem srećan, jer smo izborili kvalifikacije za Ligu Evrope, kaže Nikač, i naglašava:

"Nadam se da će ekipa i bez mene ostvariti dobar rezultat u San Marinu.

Feribotom u San Marino

Budućnost je otputovala u San Marino neobičnom rutom i prevoznim sredstvom - feribotom od Splita do Ankone.

Morski put neće biti jedini, jer će autobus sa fudbalerima podgoričkog tima preći oko 400 kilometara od Podgorice do Splita (preko Bosne i Hercegovine), te još 128 od Ankone do San Marina.

Utakmica na „Olimpiku” u Serevelju, istom onom na kojem je Crna Gora prije dvije godine dobila San Marino sa 6:0, igra se sjutra veče u 20.30 časova.

Bonus video: