I protiv Želja sa „lažnom devetkom”

Lovćen, počinje svoju evropsku avanturu sjutra protiv Željezničara u Sarajevu. Meč kvalifikacija za Ligu Evrpe se igra na Olimpijskom stadionu „Koševo” u 21.15 časova
78 pregleda 1 komentar(a)
FK Lovćen, Foto: Ivan Petrušić
FK Lovćen, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 02.07.2014. 09:13h

Hit proljećnog dijela sezone - Lovćen, počinje svoju evropsku avanturu sjutra protiv Željezničara u Sarajevu. Meč kvalifikacija za Ligu Evrpe se igra na Olimpijskom stadionu „Koševo” u 21.15 časova.

Isto kao što Željo ne igra na svojoj „Grbavici”, tako ni Cetinjani neće igrati revanš na Obilića poljani, već će narednog četvrtka biti domaćini na stadionu pod Malim brdom u Petrovcu. Nadaju se i da će sa aktivnim rezultatom iz prvog meča dočekati revanš na Jadranu.

Trener Mojaš Radonjić je pripremio ekipu i ističe da iako je Željezničar iskusnija ekipa, Lovćen se neće predati.

"Proveli smo 15 dana na Zlatiboru i tu smo imali nekoliko kontrolnih mečeva. Detaljno smo pogledali kakav je Željezničar i znamo kako da se postavimo. Iskusniji su od nas, već su nekoliko godina unazad igrali kvalifikacije, dok smo mi debitanti, vidjećemo kako ćemo se snaći u tome. Imamo 19 igrača, nekoliko mladih i zato kažem da su oni u prednosti jer su dosta iskusniji od nas", kaže Radonjić.

Cetinjani danas putuju u Sarajevo, očekuje se da će večeras u vrijeme odigravanja meča trenirati na „Koševu”.

"Nećemo ništa mijenjati u igri i formaciji. Nastavićemo kako smo završili prvenstvo jer smo fantastično igrali u proljećnom dijelu sezone. Imamo sistem kojeg se pridržavamo i koji nam za sada daje rezultate. Neće biti promjena, znamo se, igramo kao i uvijek, sa „lažnom devetkom”, bez klasičnog centarfora", kaže Radonjić, ističući da je promjena domaćinstva (prvi meč trebalo je da se igra u Petrovcu) prijala njegovoj ekipi.

"Svakako da nam je dobro došlo što se igra prvo u Sarajevu, pa onda kod nas. Ukoliko ne izvučemo dobar rezultat, onda znamo šta da tražimo kod kuće i šta da jurimo. Takođe nas je sreća pogledala što igramo utakmicu na Balkanu, jer da smo izvukli protivnika negdje u Kazahstanu samo bi nam u putu prošlo nekoliko dana, pa bi igrače možda i umor stigao", zaključuje Radonjić.

Bonus video: