Liverpul zbog Suaresa tuži Fifu?

Liverpul unajmio najbolje advokate u pokušaju da nađu rješenja da obore odluku o četvoromjesečnoj zabrani za Suaresa
1 komentar(a)
Liverpul, Foto: Beta/AP
Liverpul, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.06.2014. 18:58h

Nakon odluke Fife da kazni Luisa Suaresa sa devet mjeseci zabrane igranja u reprezentaciji ali i četiri mjeseca bavljenja fudbala u Liverpulu su bili suzdržani, čekajući da se upoznaju sa rješenjem koje donijela svjetska kuća fudbala. I "redsi" su održali obećanje da će se izjasniti o odluci tek kada se sa njom upoznaju a ona će najvjerovatnije biti sudski proces protiv Fife.

"Liverpul je unajmio najbolje advokate koji se bave sportskom pravnom problematikom i ukoliko postoji mogućnost da oborimo odluku Fife mi ćemo podnijeti tužbu na zabranu bavljenja fudbalom četiri mjeseca za Suaresa. Što se tiće odluke o devet utakmica suspenzije za reprezentaciju, ona nije vezana za boju našeg dresa i taj nas dio ne zanima. Prestup se desio na reprezentativmnom takmičenju a mi kao klub ne treba da trpimo zbog toga", bili su jasni "redsi".

A u skladu sa himnom Kopa da je Liverpul porodica u kojoj nikada nijesi sam i zajedništvom svih struktura "redsa" koja oduševljava fudbalski svijet, klub sa "Enfilda" će se boriti za svog igrača. I to uprkos velikoj vjerovatnoći da Suares ovog ljeta pređe u Real ili Barselonu, koji su spremni da plate odštetu od 80 miliona funti.

Bonus video: