Luk Šo opet na spisku Sautgejta

„Luk je uvijek bio igrač koji nam se sviđao. sam njegovim fizičkim stanjem, pokazao je veliki napredak u posljednjih nekoliko utakmica“, rekao je Sautgejt
0 komentar(a)
Luk Šo, Foto: Reuters
Luk Šo, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.08.2018. 16:08h

Mančester junajted je u velikim problemima, ostvrski mediji svakog dana pišu o sukobu Žozea Murinja i Pola Pogbe, kvota da će Specijalni dobiti otkaz je sve manja...

Ali, jedan čovjek je skrenuo pažnju na sebe u svom tom rasulu - Luk Šo. Lijevi bek, koji je prošle sezone često bio na meti napada portugalskog trenera zbog raskalašnog života i neispunjavanja taktičkih zamisli, ove godine je najbolji igrač „crvenih đavola“.

Dao je i prvi gol u seniorskoj karijeri, kojim je potvrdio pobjedu nad Lesterom (2:1), a danas je i adekvatno nagrađen - pozvan je u reprezentaciju Engleske.

Bek koji je za Gordi Albion odigrao sedam utakmica je prvi put na spisku Gareta Sautgejta nakon marta prošle godine. I mogao bi da bude u startnoj postavi na utakmici Lige nacija sa Španijom 8. septembra, jer njegov klupski saigrač Ešli Jang, koji je bio standardan na poziciji lijevog spoljnjeg na Mundijalu u Rusiji, nije ni pozvan.

„Luk je uvijek bio igrač koji nam se sviđao. Imao je težak period adaptacije na novi klub i oporavka od užasne povrede. Impresioniran sam njegovim fizičkim stanjem, pokazao je veliki napredak u posljednjih nekoliko utakmica. Pokazao je agresiju i želju da ne izgubi i čini mi se da je blizu svojih najboljih izdanja“, rekao je Sautgejt.

Na spisku sa duel sa Španijom na „Vembliju“, ali i prijateljski meč sa Švajcarskom tri dana kasnije u Lesteru, našli su se i Džo Gomes i Adam Lalana iz Liverpula, Džejms Tarkovski iz Barnlija i golman Aleks Mekarti iz Sautemptona, iako ni oni nisu išli na Mundijal.

Spisak Engleske - golmani

Džek Batland (Stouk)

Džordan Pikford (Everton)

Aleks Mekarti (Sautempton)

Odbrana

Trent Aleksander-Arnold (Liverpul)

Fabijan Delf (Mančester siti)

Džo Gomez (Liverpul)

Hari Megvajer (Lester)

Dani Rouz (Totenhem)

Luk Šo (Mančester junajted)

Džon Stouns (Mančester siti)

Džejms Tarkovski (Barnli)

Kiran Tripije (Totenhem)

Kajl Voker (Mančester siti)

Vezni red

Dele Ali (Totenhem)

Erik Dajer (Totenhem)

Džordan Henderson (Liverpul)

Adam Lalana (Liverpul)

Džesi Lingard (Mančester junajted)

Ruben Loftus-Čik (Chelsea)

Napad

Hari Kejn (Totenhem)

Markus Rašford (Mančester junajted)

Rahim Sterling (Mančester siti)

Dani Velbek (Arsenal)

Bonus video: