Bojan Prelević u bilježnicama Rome i Partizana

Boki je nakon prvog dolaska na JNA, postao nezaobilazni akter svakog kampa druge po rejtingu fudbalske škole u Evropi
5 komentar(a)
Ažurirano: 27.06.2014. 15:29h

Sa sedam godina je oduševio skaute na kampu velikog kluba iz "vječnog grada", Rome, pola godine kasnije Bojan Prelević je zadivio i stručnjake jedne od dvije najbolje škole fudbala, Partizanove, i pozivi neprestano stižu za najmlađeg igrača Đetić lige i FK Kalćo.

A popularni Boki, je nakon prvog boravka na kultni stadion JNA, postao nezaobilazni akter svakog kampa druge po rejtingu fudbalske škole u Evropi, odmah iza Ajaksove.

"Bilo je zaista super na junskom osmodnevnom kampu u "Zemunelu", gdje smo odradili 12 treninga i odigrali tri utakmice. Postigao sam na njima sedam golova, a na svim testiranjima šuta, brzine vođenja lopte..., imao sam ukupno drugi rezultat od 65 polaznika, ali sam bio najbolji u mojem i uzrastu godinu starijem od mene. I presrećan sam pošto su me u Partizanu dočekali igrači kluba za koji navijam, Petar Škuletić i Petar Grbić, a direktor škole Momčilo - Moco Vukotić je naglasio da će me pozvati u oktobru, ali i da igram na turnirima dječaka rođenih 2006. godine, koje palniraju da organizuju - sa ponosom ističe Boki, koji će narednog mjeseca napuniti osam godina.

Fantastičnom ljevicom, Boki je nemilosrdno rešetao mreže na "Trofeju Podgorice" i u Đetić ligi, sa tek završenim plej-ofom, u kojem je njegov tek godinu star klub Kalćo osvajao bronzane medalje. Kao nagradu za sjajan rezultat i rad, treneri Kalća Željko Mrđenović i Mirko Šćepanović, će talentovanu ekipu od 1. jula pripremati na Veruši.

" U ligi u kojoj smo zauzeli treće mjesto i plej-ofu za koji sam stigao pravo iz kampa Partizana, postigao sam 30 golova. Naredne sezone će mi biti lakše, jer ću igrati protiv mojih vršnjaka, za razliku od prethodne sezone u kojoj su mi rivali bili godinu stariji. I na Trofeju Podgorice sam u tri utakmice koje sam odigrao postigao šest golova" ne bez ponosa je naglasio Boki, koji se ne odvaja od lopte.

Bokijev talenat kada je imao samo četiri i po godine prepoznao je Mrđenović, a uprkos najboljim ocjenama u OŠ "Štampar Makarije", za veliku nadu Kalća ne postoji propušteni trening. Baš kao i za njegovog idola, Kristijana Ronalda.

"Mundijal je sjajan sa puno prelijepih golova, i samo mi je žao što Portugal za kojeg sam navijao zbog Ronalda nije prošao dalje", zaključio je Boki.

Bonus video: