Prva liga počinje 9. avgusta, Druga osam dana kasnije

FSCG će učestvovati u izgradnji terena za mali fudbal u sklopu Memorijalnog centra u Murini
2 komentar(a)
Masato, Foto: Ivan Petrušić
Masato, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 26.06.2014. 21:05h

Telekom Prva crnogorska fudbalska liga počeće 9. avgusta, dok je posljednje kolo jesenjeg dijela prvenstva na programu 6. decembra, predviđeno je kalendarom takmičenja koji je danas usvojio Izvršni odbor (IO) Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG).

Početak takmičenja u Drugoj ligi zakazan je za 17. avgust, dok će posljednje kolo u jesnjem dijelu šampionata biti odigrano 30. novembra.

Kalendarom je predviđeno da Kup takmičenje počne 24. septembra.

Odbor je danas prihvatio izvještaje komisija o proljećnoj polusezoni u takmičenjima kojima rukovodi FSCG i usvojio Pravilnik o takmičenjima FSCG, kao i Propozicije Prve i Druge lige, Kupa Crne Gore za seniore i doigravanja-baraža za popunu Prve lige za narednu sezonu.

Usvojeni su i troškovnici, utvrđene visine taksi i novčanih kazni, kao i ostala prateća akta neophodna za narednu takmičarsku sezonu.

IO je prihvatio izvještaj o finansijskom poslovanju FSCG u 2013. godini i on će biti proslijeđen Skupštini na usvajanje.

Na sjednici su odobrene finansijske pozajmice klubovima koji će predstavljati Crnu Goru u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope.

Odlučeno je da FSCG finansira instaliranje sistema za automatsko navodnjavanje terena na Gradskom stadionu u Beranama, kao i da će učestvovati u izgradnji terena za mali fudbal u sklopu Memorijalnog centra u Murini.

Bonus video: