Lovćen odbacuje sumnje u regularnost: Koga da tužimo za nanošenje štete ugledu kluba

U saopštenju se navodi da je klub uložio "mnogo truda kako bi se vratili u najjači rang, a zatim smo okupili respektabilan tim – jedan od najjačih u novijoj istoriji"
50 pregleda 6 komentar(a)
FK Lovćen, Foto: Cetinjskilist.com
FK Lovćen, Foto: Cetinjskilist.com
Ažurirano: 30.08.2018. 13:31h

FK Lovćen se oglasio povodom izvještaja UEFA, koja je obavijestila je Fudbalski savez Crne Gore da je utakmica 3. kola Telekom 1. CFL između Mornara i Lovćena, odigrane 15. avgusta predmet izveštaja relevantnih organa UEFA zbog sumnje u regularnost.

Klub sa Cetinja je demantovao "svaku moguću aluziju koja se odnosi na našu povezanost sa namještanjem utakmica u crnogorskom fudbalskom šampionatu".

"Što je mnogo bitnije, za svakoga ko je prisustvovao utakmici protiv Mornara alsolutno je jasno da nikakve sumnje tu ne može ni biti. Ako je meč sumnjiv samo zato što smo preokrenuli rezultat ili što je vidjeno šest golova – takvih je primjera svakog vikenda na stotine po evropskim terenima", stoji u saopštenju Lovćena.

U saopštenju se navodi da je klub uložio "mnogo truda kako bi se vratili u najjači rang, a zatim smo okupili respektabilan tim – jedan od najjačih u novijoj istoriji".

"Da smo imali namjeru da ulazimo u Prvu ligu kako bi namještali utakmice – sigurno ne bi dovodili toliko zvučnih pojačanja tokom ljetnje pauze. Ne, mi smo u Prvu ligu ušli kako bi igrali dobar fudbal, izborili opstanak i – ako se ukaže šansa – pokušali da se upustimo u trku za Evropu.

Stoga, ovim putem pozivamo nadležne organe da u najkraćem roku ispitaju sve detalje o toj, ali i svim drugim ovosezonskim utakmicama Lovćena, er ne želimo da ime našeg kluba bude dovođeno u vezu sa stvarima koje se ne tiču fudbala, a ovaj tim, koji na svakoj utakmici pruža maksimum, bude ponižavan na taj način.

Na kraju – kada se ispostavi da je utakmica bila apsolutno čista – pitamo javnost koga Lovćen može da tuži za aktuelno nanošenje štete ugledu kluba", stoji u saopštenju.

Bonus video: