Lovćen sa Željezničarom, Čelik - Kopar, Budućnost preko San Marina do Kipra

U 2. kolu Lovćen bi se sastao sa boljim iz dvomeča Metalurg (Makedonija) - Santa Koloma (Malta), Nikšićani bi igrali sa azerbejdžanskim Nefčijem, a Budućnost sa kiparskom Omonijom
5 komentar(a)
Lovćen Kup Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Lovćen Kup Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.06.2014. 13:42h

Žrijeb kvalifikacija za Ligu Evrope donio dva ex-Ju duela u kojima će biti akteri i crnogorski timovi: Lovćen će se sastati sa sarajevskim Željezničarom, a Čelik sa slovenačkim timom Kopar.

Budućnost, koja je bila nosilac, prošla je najbolje na žrijebu i veliki je favorit protiv Folgore Falćiano iz San Marina.

Lovćen će biti domaćin u prvom meču 3. jula u Petrovcu, revanš će se igrati na Grbavici sedam dana kasnije.

Žrijebom je određeno da Budućnost i Čelik gostuju u prvim mečevima a da revanše igraju kod kuće.

Budućnost, koja je privalila stadion u Nikšiću kao domaći teren, igaće kraj Bistrice pred praznim tribinama protiv Folgore Faćiano, zbog kazne Uefe.

Željezničar je velikan jugoslovenskog fudbala i vjerovatno najpoznatiji klub koji dolazi iz Bosne i Hercegovine. Sarajevski "plavi", koji su osvajali trofeje i u nekadašnjoj Jugoslaviji (po jedna titula i Kup), bili su bez premca u Premijer ligi BiH do prošle sezone - osvojili su dvije uzastopne titule, tri od posljednje četiri dok ih sa trona nije skinuo mostarski Zrinjski.

Ekipa koju sa klupe predvodi bosansko-hercegovački stručnak Hajrudin Đurbuzović završila je prošlu sezonu tek na 4. mjestu, a zaigrala je Evropu samo zbog toga što je trećeplasirano Sarajevo osvojilo Kup.

Ekipa nije u najboljem momentu i to je šansa za Lovćen da iznenadi, kao što je prije dvije sezone to uradila Zeta, eliminisavši Sarajevo.

Rival Čelika Kopar (po slovenačkom Koper), dugo je prošle sezone vodio trku za titulu sa Mariborom, ali je posustao u finišu pred bogatijim rivalom. Ekipu sa klupe predvodi Italijan, Rodolfo Vanoli, a stadion "Bonifika" u luci Kopar ima kapacitet 4.000 gledalaca.

Ekipa Folgore Falćano je bila treća na tabeli lige amatera u San Marinu. U sastavu igraju Italijani, državljani San Marina, ali i po jedan albanski i marokanski fudbaler.

Poznati su i eventualni rivali crnogorskih klubova u 2. kolu - Lovćen bi se sastao sa boljim iz dvomeča Metalurg (Makedonija) - Santa Koloma (Malta), Nikšićani bi igrali sa azerbejdžanskim Nefčijem, a Budućnost sa kiparskom Omonijom.

Bonus video: