Tomić: Dva ciklusa priprema za dva različita takmičenja

Žrijeb za kvalifikacije za Ligu šampiona biće održan danas, a Sutjeska takmičenje počinje od 2. kola
0 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Ivan Petrušić
Sutjeska, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 23.06.2014. 09:08h

Nova-stara baza fudbalera Sutjeske od danas je Tara. Nakon nekoliko dana rada kraj Bistrice, dvostruki šampion Crne Gore u narednih 14 dana brusiće formu na Tari, gdje će saznati ime protivnika sa kojim će odigrati dvomeč u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

A u narednih nekoliko dana za očekivati je da stignu prva pojačanja koja su prijeko potrebna, posebno kada se zna da „plavi“ dres u narednoj sezoni neće nositi Darko Karadžić, Nenad Đurović, Miloš Stevović, Petar Perošević, Darko Isidorović, kao ni Srđan Radonjić, koji je završio igračku karijeru, dok japanski internacionalac Fukui Masato traži inostrani angažman.

Ipak, bez obzira na sve, u nikšićkom prvoligašu odlučni su da se što bolje pripreme za predstojeće obaveze.

"Ovo nisu pripreme za kvalifikacije za Ligu šampiona, u principu ovo su pripreme koje treba da naprave dobru atmosferu za kompletnu takmičarsku sezonu. Naredne dvije sedmice probaćemo da iskoristimo maksimalno".

"Ja ću se u narednom periodu upoznati bolje sa ekipom i sa ljudima u stručnom tabu. Hemija je jako bitna. Planirali smo da odigramo tri konrolna meča, a prvi će po svemu sudeći biti lakši protivnik. Idealno bi bilo da odmjerimo snage sa nekim od prvoligaša iz Srbije koji se pripremaju za evropske kvalifikacije".

"Klub traži pojačanja, očekujem da će nam se neko od onih sa kojima se pregovara priključiti na Tari", rekao je Mile Tomić, trener Sutjeske.

Novi strateg Sutjeske uvjeren je da će ekipa imati idealne uslove na Tari.

"Uvjeren sam da ćemo imati fenomenalne uslove na Tari, koje ćemo iskoristiti na najbolji način. Napravili smo poseban program rada, s obzirom na to da prvenstvo počinje početkom avgusta".

"Imaćemo dva mini ciklusa - prvi za evropske utakmice, drugi za prvenstvo. Koliko će vremenski trajati ova dva ciklusa, zavisi od toga koliko ćemo igrati u kvalifikacijama. Ipak, dosta toga zavisiće od žrijeba", zaključio je Tomić.

Žrijeb za kvalifikacije za Ligu šampiona biće održan danas, a Sutjeska takmičenje počinje od 2. kola.

Bonus video: