U dva minuta do dva gola: Zvezda u Ligi šampiona!

Tim iz Beograda je napravio podvig u Salcburgu gdje je poslije zaostatka od dva gola, stigla do 2-2 u svega dva minuta i tako ujedno i produžila "prokletstvo" austrijskog šampiona koji nije uspio da prođe u elitno takmičenje ni iz 11. pokušaja
193 pregleda 145 komentar(a)
Zvezda, Foto: Beta
Zvezda, Foto: Beta
Ažurirano: 29.08.2018. 21:34h

Crvena zvezda će igrati Ligu šampiona u ovom formatu po prvi put u istoriji!

Tim iz Beograda je napravio podvig u Salcburgu gdje je poslije zaostatka od dva gola, stigla do 2-2 u svega dva minuta i tako ujedno i produžila "prokletstvo" austrijskog šampiona koji nije uspio da prođe u elitno takmičenje ni iz 11. pokušaja.

Dabur je postigao dva gola za Red Bul, dok su Ben i Degenek bili strijelci za "crveno-bijele".

Red Bul je kontrolisao utakmicu u prvom poluvremenu, a Vujadin Savić je uklizavanjem spriječio siguran gol Dake koji je izašao na prazan gol nakon greške Borjana.

Tek što je Zvezda došla do daha i kada se činilo da će se na poluvrijeme otići bez golova, Ulmer je centrirao, a Dabur se našao na pravom mjestu i plasirao loptu u mrežu. Tek što je počelo drugo poluvrijeme, sudija Čakir je dosudio penal za Austrijance nakon što je Savić uklizao i oborio Volfa. Lopta je, međutim, bila daleko, igrač Salcburga šutirao, start, čini se, van šesnasterca, ali je Dabur iz jedanaesterca povećao na 2-0.

Čini se da je Zvezdu razjario potez defanzivca Pongračića koji je nagazio Pavkova, a Krstičić nasrnuo na njega. Ubrzo nakon toga, Degenek je centrirao i našao Bena na drugoj stativi za 2-1. Samo par minuta kasnije je uslijedio centaršut Krstičića, Degenek je sjajno prebacio Stankovića, a Ben je bio tu da osigura da lopta uđe u mrežu, ali je pogodak pripisan Degeneku.

Do kraja meča je bilo nekoliko pokušaja Red Bula iz šesnaesterca, ali su lopte išle pravo u Borjana. Kada je Čakir odsvirao kraj, sa tribina su uletjeli navijači Zvezde i dobrim dijelom poskidali svoje miljenike.

U Ligu šampiona idu i Benfika i PSV, koji su bili bolji u dvomečima sa Paokom i Bate Borisovim.

Bonus video: