Sedmica Sutjeske, šestica Zete, dva meča nisu odigrana

Svi prvoligaši prošli u osminu finala. Meč Berane - Rudar nije odigran, jer domaćini zbog spora sa Opštinom nisu mogli na Gradski stadion, baš kao ni duel Sloga - Iskra, jer Barani nisu obezbijedili prisustvo redarske službe, medicinskog i vatrogasnog vozila
72 pregleda 0 komentar(a)
Zeta - Mladost, Foto: Luka Zeković
Zeta - Mladost, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.08.2018. 17:47h

Nije bilo iznenađenja u mečevima prve runde Kupa Crne Gore - svi prvoligaši prošli su u osminu finala.

Dvije utakmice šesnaestine finala nisu ni odigrane - Beranci nisu obezbijedili stadion, a Sloga iz Bara redarsku službu, prisustvo medicinskog i vatrogasnog vozila - što dovoljno govori kakvo je trenutno stanje na domaćoj klupskoj sceni.

Sutjeska je na stadionu Koma na Zlatici slavila sa 7:0 protiv trećeligaša, Crvene stijene.

Prve golove u dresu Sutjeske postigao je Libijac Mohamed Zakarija, zvani Ziko, i to dva. Goleadu je otvorio štoper Nemanja Nedić u 3. minutu, a u strijelce su se još upisali dva puta Šaleta Kordić (jednom iz penala), te po jednom Aleksa Marušić i Marko Ćetković, koji je pogodio tri minuta pošto je ušao u igru.

Prvu pobjedu ove sezone ostvarila je Zeta - ubjedljivo, sa 6:0, slavili su izabranici Dragoljuba Đuretića u Andrijevici, protiv Komova, člana Sjeverne regije.

Nikola Krstović je ušao sa klupe i postigao dva gola, u 75. i 86. minutu. Prije njega, mrežu su zatresli Zvonko Ceklić u 15, Aldin Adžović u 53. i Vasilije Klikovac u 61. minutu, da bi seriju zaključio Balša Goranović u 88.

Lovćen je igrao u gotovo najjačem sastavu i slavio je protiv Jedinstva u Bijelom Polju sa 2:0, plasiravši se u osminu finala.

Goran Vujović i Driton Camaj su, sredinom prvog poluvremena, u razmaku od samo tri minuta srušili Bjelopoljce.

Petrovac je bio na teškom iskušenju protiv Bokelja u Kotoru i uspio je da ga prebrodi, minimalnom pobjedom 1:0, zahvaljujući golu Borisa Kopitovića u 57. minutu.

Ubjedljiv je bio i drugoligaš Kom, koji je u Tuzima slavio protiv trećeligaša Ribnice sa 7:0, golovima Otaševića (dva), Sentokua (dva), Golubovića, Čabarkape i Hota.

Dva meča 1/16 finala Kupa nisu odigrana i epilog će dobiti za zelenim stolom.

Sloga iz Bara i Iskra trebalo je da se sastanu na kampu FSCG na Starom aerodromu, ali lopta nije krenula sa centra jer nominalni domaćini, Barani, nisu obezbijedili prisustvo redarske službe, kola hitne pomoći i vatrogasnog vozila. Iskra će vjerovatno dobiti meč 3:0 službenim rezultatom.

Po očekivanju, nije se igralo ni u Beranama, gdje je trebalo da gostuje Rudar. FK Berane, zbog spora sa Opštinom, nije moglo da igra na svom terenu, niti su domaćini obezbijedili neki drugi stadion - jasno je, Pljevljaci idu u narednu rundu, a FK Berane vjerovatno čekaju teže sankcije.

Rezultati:

KOMOVI - ZETA 0:6

Ceklić 15, Adžović 53, Klikovac 61, Nikola Krstović 75, 86, Goranović 88.

CRVENA STIJENA - SUTJESKA 0:7

Nedić 3, Zakaria 23, 86, Kordić 42 (penal), 60, Marušić 70, Ćetković 71.

JEDINSTVO - LOVĆEN 0:2

Goran Vujović 24, Camaj 27.

BOKELJ - PETROVAC 0:1

Kopitović 57.

RIBNICA - KOM 0:7

Otašević Golubović 15, Sentoku 21, 76, Otašević 24, 88, Čabarkapa 45+1, Hot 81.

SLOGA - ISKRA (nije odigrano

BERANE - RUDAR (nije odigrano)

Četvrtak:

OFK BORAC - DEČIĆ (16 h)

ARSENAL - JEZERO (17)

OTRANT-OLIMPIK - MLADOST LJ. (17)

Odigrano u utorak:

MORNAR - HAJDUK 13:0

Bonus video: