Tomić: Uvjeren sam u dobre rezultate Sutjeske

„Apsolutno ne bježim od odgovornosti. Poštenim radom se sve može postići, uvijek sam poštovao fudbalere, od njih očekujem isto”, rekao je Tomić
59 pregleda 6 komentar(a)
Mile Tomić, Foto: Večernje novosti
Mile Tomić, Foto: Večernje novosti
Ažurirano: 17.06.2014. 11:43h

Ljetnja pauza za fudbalere Sutjeske okončana je juče, nakon što je predsjednik kluba Đorđije Goranović predstavio novog trenera Mila Tomića i jasno predočio da Sutjeska u narednom periodu mora da postiže zapažene rezultate.

„Izuzetno sam zadovoljan što smo doveli kvalitetnog i iskusnog trenera kakav je Tomić. Jednostavno, to je čovjek koji ima renome. Imamo obavezu, koja za nas postaje i navika”.

„Uradili smo prethodne dvije sezone pravu stvar i sada hoćemo još više. Želimo potpunu stabilizaciju kluba”.

„Cilj nam je u narednom periodu afirmacija mladih igrača, koji su ponikli našim redovima, ali pritom ne želimo da zapostavimo rezultat”, rekao je Goranović, koji se zahvalio i sada već bivšem treneru Draganu Radojičiću.

„Željeli smo da nastavimo saradnju sa Gagom, koji nas je doveo do dvije titule, ali smo razumjeli njegovu fizičku i psihičku premorenost i želju za odmorom”.

„Iskreno se nadam da će Radojičić, gdje god nastavio karijeru, imati uspjeha, kao što je imao u Nikšiću. Život, međutim ide dalje”, zaključio je Goranović.

Ispred SO Nikšić obratio se potpredsjednik Milorad Jovanović.

„Druga uzastopna titula služi na ponos gradu. Naravno, ovi rezultati obavezuju. Moramo se potruditi da se slični uspjesi ostvare i u narednom periodu”.

„Vjerujem da će novi trener držati nivo iz prethodne dvije sezone. Potrudićemo se da ispratimo Sutjesku na zadovoljavajući nivo”, rekao je Jovanović.

A na svom prvom obraćanju javnosti, novi strateg Sutjeske Mile Tomić nije krio zadovoljstvo što je došao u klub svijetle tradicije.

„Zadovoljan sam što sam došao u Nikšić. S obzirom na istoriju kluba, na sva proslavljena imena koja su ispisala Sutjeskinu istoriju, na dobar fudbal, koji se ovdje uvijek igrao, nisam puno razmišljao kada je stigla ponuda”.

„Uvjeren sam da se kraj Bistrice u narednom periodu mogu praviti dobri rezultati. Poslu, naravno, prilazim sa velikom odgovornošću. Uložiću sve svoje znanje u Sutjeskin projekat”.

„Zadatak svakog trenera je da pravi zapažene rezultate, a od igrača sa kojim raspolažem izvući ću maksimum”, rekao je Tomić.

Novi strateg je svjestan da je stigao u klub koji je nedavno napravio istorijski uspjeh u crnogorskom fudbalu.

„Apsolutno ne bježim od odgovornosti. Poštenim radom se sve može postići, uvijek sam poštovao fudbalere, od njih očekujem isto, a u narednom periodu vidjećemo ko je za ovaj projekat, a ko nije”.

„Iskoristio bih priliku da se zahvalim rukovodstvu Sutjeske što se opredijelilo za mene. Čast mi je, zadovoljstvo, ali i velika obaveza biti trener Sutjeske”, zaključio je Tomić.

Podršku igračima i stručnom štabu dali su i potpredsjednik Upravnog odbora Ranko Jovović i direktor Jovan Gardašević.

Tomić brojao do 21

Fudbaleri Sutjeske u naredna dva dana obaviće ljekarske preglede, a sa radom na travnatom tepihu otpočeće od četvrtka.

Prema planu i programu, posljednjeg dana u sedmici preseliće u svoju staru bazu na Tari, gdje će ostati do 5. jula.

Na prvom okupljanju fudbalere je pozdravio predsjednik Đorđije Goranović:

„Nadam se da ste se odmorili, iako je pauza bila kratka. Ciljeve i obaveze znate. Spremite se dobro i krenite u nove radne pobjede”.

Od fudbalera koji su prošle sezone nosili dres Sutjeske opravdano su izostali Dejan Ognjanović, Stefan Stefanović, Srđan Bečelić, Darko Isidorović, Jovan Nikolić, Darko Karadžić, Miloš Stevović i Petar Perošević.

Na prvom okupljanju pojavili su se Ivan Janjušević, Marko Radović, Nikola Stijepović, Milorad Krivokapić, Nikola Popović, Vojkan Višnjić, Igor Ćuković, Nenad Đurović, Petar Čolaković, Vladimir Jovović, Vladan Karadžić, Andrija Pejović, Srđan Radonjić, Miloš Vučić, Goran Vujović, Matija i Jovan Vujović, Stefan Đajić, Luka Šofranac, Srđan Gardašević i Stefan Lončar.

Bonus video: