Boki želi Ronaldovim stopama

Bojana Prelevića, supertalentovanog osmogodšnjaka već su oduševili potezi Nejmara, Van Persija...
62 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 14.06.2014. 18:13h

Cijeli svijet staje na mjesec dana dana svake četvrte godine, a i 20. Mundijal će izbaciti nove junake. Uprkos opštoj euforiji, zasigurno najemotivnije najveći sportski događaj doživljavaju dječaci, koji sanjaju da se jednog dana najveća pozornica klanja njihovom umijeću.

Tako i Bojan Prelević, supertalentovani Podgoričanin koji će po okončanju Mundijala napuniti osam godina, a već je oduševljen majstorijama Nejmara, Van Persija...

Ipak, Bojan ima fudbalskog uzora u najboljem svjetskom igraču Kristijanu Ronaldu, zbog kojeg će u odsustvu "hrabrih sokola", navijati za Portugal. No, on će susret Portugala sa Njemačkom u ponedjeljak dočekati u "Zemunelu", kampu Partizana, zvanično druge najbolje fudbalske škole u svijetu!

"Fudbal je najljepša igra, a fudbalska škola je pravo uživanje. Putujem, upoznajem nove drugare sa kojima treniram i igram fudbal. A kao i u školi, uspjeh i u fudbalu zavisi od vremena provedenog u učenju novih poteza, vježbi", već je naučio popularni Boki.

Sa fantastičnom motorikom i brzinom za svoj uzrast, Boki je u 19. kola Đetić lige godinu starijim dječacima uspio da postigne čak 26 golova, igrajući za svoj "Kalćo". Uz to, na "Trofeju Podgorice" svoju ekipu je predvodio do trećeg mjesta sa šest golova u tri utakmice. Možda bi sve to bilo čudno da Boki svakodnevno nije počeo da trenira već sa četiri i po godine!

"Trener Željko Marđenović je rano prepoznao njegov talenat, i odveo ga je u "Bubamaru", gdje je Boki zavolio fudbal i počeo sa redovnim treninzima. I sve vrijeme radi sa Marđenovićem ali i Mirkom Šćepanovićem. Sa svega sedam godina na kampu Rome, Boki je i bez jedne prave utakmice zadivio trenere slavnog rimskog kluba. Dobili smo uvjeravanja da ukoliko Roma otvori akademiju u Podgorici, da će Boki biti njen član", kazao je Bokijev otac Ivan.

Od septembra prošle godine i starta Đetić lige, Boki je odigrao brojne utakmice a lijevim volejom nemilosrdno je tresao mreže. Uslijedili su pozivi za kamp talenata Partizana u januaru i martu, a sada novi, gdje će Bokija voditi legendarni kapiten "crno-belih, Momčilo-Moco Vukotić.

"Odmah po povratku sa kampa Bokija čeka plej-of Đetić lige, a dobio je pohvale na prethodna dva kampa Partizana u "Zemunelu" i na stadionu JNA. Zbog plej-ofa smo prihvatili poziv za prvi kamp, iako se termin početka poklapao sa krajem školske godine. Ipak, Bojanu škola ne predstavlja problem pošto je sa najboljim ocjenama završio školsku godinu u OŠ "Štampar Makarije", zaključio je Ivan.

Bonus video: