Kadeti izgubili i od Bosne

Nakon minimalnog poraza od Azerbejdžana, crnogorski kadeti ubjedljivo izgubili od Bosne i Hercegovine (3:0)
2 komentar(a)
Kadeti, Foto: FSCG
Kadeti, Foto: FSCG
Ažurirano: 11.06.2014. 19:16h

Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je rezultatom 3:0 od selekcije Bosne i Hercegovine u meču drugog kola UEFA razvojnog turnira koji se održava u Sarajevu.

Domaćin turnira dominirao je tokom svih 80. minuta susreta, a već u uvodnim minutima bilo je jasno da će na današnjem susretu ostvariti trijumf.

Prvu priliku Bosanci su stvorili u trećem minutu preko Mujagića koji je sa šest metara nakon centaršuta sa lijeve strane udarcem glavom uzdrmao prečku.

U petom minutu „zmajevi“ su došli do prednosti fenomenalnim pogotkom Stanića – mladi vezista je ispalio projektil sa više od 25 metara koji je završio u gornjem desnom uglu Carevićevog gola. Dvadeset minuta kasnije Žerić je nakon akcije sa Sulićem izašao sam na golmana i rutinskom realizacijom duplirao prednost svog tima.

Jedinu priliku za naš tim imao je Kordić koji je u 33. minutu nakon centaršuta Banićevića šutirao glavom preko gola protivnika.

Bosanci imali inicijativu i u nastavku susreta, koju su krunisali u 79. minutu preko Demirovića – napadač domaćina iskoristio je fantastično dodavanje Mustendanagića, obišao istrčalog Carevića i zatresao mrežu za konačnih 3:0.

"Ovaj turnir koristimo da provjerimo igrače koji nisu bili na turniru „Miljan Miljanić“ u Beogradu koji se nalaze na širem spisku zajedno sa šest mlađih igrača iz '99 godišta, tako da ćemo u trećoj utakmici ravnomjerno rasporediti minutažu i dobiti jasnu sliku o trenutnim mogućnostima ovih igrača. Sjutrašnjim treningom ćemo osvježiti ekipu za utakmicu sa reprezentacijom Škotske koja nas očekuje u petak",rekao je Ljutica.

Posljednju utakmicu na turniru naša selekcija igra u petak, sa početkom u 11.00 časova sa selekcijom Škotske.

Bonus video: