Perišić: Trebaju nam pojačanja, ali para nema

"Ekipa je vrlo mlada i neiskusna za Evropu, to je i glavni razlog zbog kojeg priželjkujem lakšeg protivnika na žrijebu", kaže Perišić
111 pregleda 2 komentar(a)
Budućnost, Foto: Luka Zeković
Budućnost, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.06.2014. 18:04h

Po temperaturi koja topi i plastičnu podlogu kampa na kojem treniraju, fudbaleri Budućnosti počeli su danas u Podgorici pripreme za novu sezonu.

Odmor je bio rekordno mali - svega deset dana. Još se nije slegla prašina sa završenog šampionata, u kojem je Budućnost bila četvrta, a igrači su već u pogonu. Humano ili ne, ali kalendar Uefe je neumoljiv, već za tri sedmice igra se prva utakmica 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Prebrz početak novih obaveza, te paklene podgoričke vrućine, razlog su što će četa Gorana Perišića potražiti hladovinu u Beranama...

"U Podgorici ćemo trenirati do 22. ili 23. juna, a onda idemo u Berane na desetodnevne pripreme. Tu ćemo i sačekati evropsku utakmicu", kaže trener Goran Perišić.

Budućnost je nosilac na žrijebu 1. kola kvalifikacija, eto prilika da nikad mlađi podgorički tim dobije lakšeg protivnika i pokuša da se plasira u 2. kolo.

"Ekipa je vrlo mlada i neiskusna za Evropu, to je i glavni razlog zbog kojeg priželjkujem lakšeg protivnika. Naravno, želja i motiv za dokazivanjem neće izostati, ko god bio sa druge strane".

Budućnost će u 1. kolu biti domaćin u Nikšiću, zbog rekonstrukcije stadiona pod Goricom, ali pred praznim tribinama - zbog nereda na stadionu pod Goricom na meču sa poljskim Slaskom prije dvije godine.

Sve se to uklapa u neobičnu evropsku priču podgoričkog tima...

"Imamo mlad tim, ali i u planu da dovedemo po jednog fudbalera u svakoj liniji. Vidjećemo koliko ćemo uspjeti u tome, jer su finansije veliki problem", rekao je Perišić.

Kako god, Budućnost (makar za sada), počinje novu sezonu sa istim fudbalerima sa kojima je završila prošlu, s tim što nekolicini fudbalera ističu ugovori...

"Ćetković i Radunović su najbliži odlasku, vidjećemo šta će biti", zaključije Perišić.

Ko su potencijalni protivnici Budućnosti

Budućnost će na žrijebu 23. juna u Nionu biti među nosiocima u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope (3. i 10. jul), za razliku od Lovćena i Čelika, koji su u grupi nepovlašćenih timova i čeka ih teži žrijeb.

Među mogućim protivnicima Budućnosti je niz egzotičnih timova iz svih krajeva Evrope, a najegzotičniji od svih - Koledž Evropa sa Gibraltara!

Ipak, ima tu i neugodnih klubova i napornih putovanja koje bi valjalo izbjeći.

Dakle, mogući protivnici su Disđer (Mađarska), Škendija (Makedonija), Fola (Luksemburg), Krusejders (Sjeverna Irska), Santa Hulija (Andora), Gabala (Azerbejdžan), Širak i Mika (Jermenija), Sioni (Gruzija), Hibernijans i Slijema (Malta), Astana (Kazahstan), Fram Rejkjavik (Island), Jihlava (Letonija), Vikingur (Farska Ostrva), Kajrat (Kazahstan), Lači (Albanija), Turnovo (Makedonija), Deri siti (Irska), Vasa (Finska), Stjaran (Island), Banga (Litvanija), Dugava (Letonija), Toršavn (Farska Ostrva), Santa Koloma (Andora), Kalev (Estonija), Atlantas (Litvanija), Fuglafjordur (Farska Ostrva), Erbas (Vels), Glenavon (Sjeverna Irska), Libertas (San Marino), Ejberistvit taun (Vels), Santos (Estonija), Folgor (San Marino), Koledž Evropa (Gibraltar).

Bonus video: