Protestanti na pola sata blokirali Kopakabanu

Dok su brazilski ministri držali konferenciju kako bi promovisali Brazil, na stotine štrajkača - i to baš iz ministarstva kulture i sporta - blokirali su cijelu aveniju duž Kopakabane
0 komentar(a)
Kopakabana, Foto: Goal.com
Kopakabana, Foto: Goal.com
Ažurirano: 10.06.2014. 15:22h

Nakon što je Sao Paulo usljed štrajka radnika metroa do juče bio bukvalno blokiran grad (štrajk je obustavljen na dan i po), novi nelagoda za organizatore Mundijala dogodila se danas na Kopakabani u Riju, samo dva dana prije otvaranja Svjetskog prvenstva.

Dok su brazilski ministri kulture i sporta na samoj plaži, u ograđenom prostoru, držali konferenciju za novinare kako bi promovisali Brazil i Svjetsko prvenstvo, na stotine štrajkača - i to baš iz ministarstva kulture i sporta - blokirali su cijelu aveniju duž Kopakabane.

Blokada je trajala oko pola sata i za to vrijeme niko nije mogao da uđe na čuvenu plažu.

"We don't want the cup", pisalo je na transparentu.

Unutar utvrđenja, ministri i razni Fifini velikodsotojnici su u ne baš prijatnoj atmosferi govorili o Brazilu koji će ovog ljeta pokazati svijetu raznovrsnu sliku fudbala i sambe.

Troškovi organizacije Svjetskog prvenstva su jedan od glavnih razloga što su milioni i milioni Brazilaca izašli na ulice, žaleći se protiv loših javnih službi i korupcije.

Bonus video: