Lampard ide u Gvangžu R&F?

Lampard je ove sezone završio sagu u dresu "plavaca" nakon 13 godina, a postigao je 212 golova za Čelzi
0 komentar(a)
Frenk Lampard, Foto: Beta/AP
Frenk Lampard, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.06.2014. 17:46h

Trener kineskog Gvangžua R&F, Sven-Goran Erikson, želi da dovede bivšeg vezistu Čelzija, Franka Lamparda.

Šveđanin je bio na kormilu reprezentacije Engleske na Svjetskom prvenstvu 2006. godine, kada je u njegovom timu bio popularni Frenki.

Lampard je ove sezone završio sagu u dresu "plavaca" nakon 13 godina.

Englez koji je ponikao u Vest Hemu je najbolji strijelac u istoriji Čelzija sa 212 golova, a pošto nije produžio ugovor sa "plavcima" jer je na klupi Žoze Murinjo, koji ne zadržava igrače starije od 30 godina ili im produži ugovor na samo godinu, Lamps je morao da ide.

Možda jedini, ali i najveći problem za Gvangžu R&F je to što ne mogu da mu ponude platu koliku je imao na "Stamford bridžu", a ona je bila 150.000 funti sedmično.

Za njega je zainteresovan i Njujork siti, ali tamo ne bi mogao da zaigra prije marta 2015. godine, kada počinje naredna sezona u MLS ligi.

"Predložio sam upravi da probaju da kontaktiraju Lamparda i oni su to uradili. Bio bi odličan potez sa dovođenjem takvog igrača i čovjeka. Mnogo bi značio i za promovisanje kineske lige. Ali, problem je plata koja je enormna", istakao je Erikson.

Gvangžu R&F je gradski rival znatno poznatijeg Gvangžu Evergranda, koji je po vođstvom Marćela Lipija postao prvak Azije.

Bonus video: