Benzema: Dovedite Suaresa

“Uvijek ima mnogo buke i nagađanja, ali to me definitivno neće držati budnim noćima. Konkurencija mi nikada nije bila problem”, rekao je bivši igrač Liona za “Telefut”.
1 komentar(a)
Karim Benzema, Foto: Beta AP
Karim Benzema, Foto: Beta AP
Ažurirano: 08.06.2014. 16:19h

Karim Benzema želi konkurenciju - francuski napadač je poručio da bi volio da čelnici Real Madrida dovedu Luisa Suaresa!

Golgeter Liverpula je na meti šampiona Evrope, a vjerovatno bi pozicija Benzeme najviše bila ugrožena ukoliko bi strijelac 31 gola u Premijer lige u protekloj sezoni stigao na “Santjago Bernabeu”. On, međutim, ne brine zbog toga.

“Uvijek ima mnogo buke i nagađanja, ali to me definitivno neće držati budnim noćima. Konkurencija mi nikada nije bila problem, ona me od djetinjstva tjerala da podižem svoj nivo”, rekao je bivši igrač Liona za “Telefut”.

Benzema je propustio dva posljednja meča Francuske u pripremama za Mundijal zbog lakše povrede, ali se očekuje da će večeras protiv Jamajke biti na terenu od početka.

Njegovo iskustvo je iskoristio Olivije Žiru, koji se nametnuo Didijeu Dešanu, ali ni to ne uzbuđuje 26-godišnjaka alžirskog porijekla.

“Ovo nije utakmica između Žirua i mene. Otkada igram fudbal, nikada nisam ulazio u te polemike. Tako je bilo i kad smo ja i Gonsalo Iguain bili zajedno u Reala”.

“Glavni cilj je da odemo što je dalje moguće. Što se mene tiče, biću spreman za Mundijal. Vratio sam se treninzima i oporavio se od lakše povrede”, zaključio je Benzema.

Francuska prvi meč na Mundijalu igra 15. juna protiv Hondurasa.

Bonus video: