Pele: Nejmar je genije

"On ima nevjerovatan talenat i ima sposobnost da se nosi sa tim kao što je to uradio na Kupu Konfederacija. Dječak je genije", dodao je on
2 komentar(a)
NejmAR, Foto: Beta/AP
NejmAR, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.06.2014. 14:47h

Fudbalska legenda Brazila Pele, ocijenio je danas da je Nejmar mnogo napredovao u Barseloni i nazvao ga je genijem.

"Imao sam 17 godina te 1958. godine i igrao sam samo u svojoj zemlji. Nejmar ima 22 godine i ima iskustvo jednogodišnjeg igranja u Španiji... Vremena su se promijenila. Igrači su se prilagodili različitim stilovima fudbala. Osjećam da će Nejmar biti bolji zbog boravka u Barseloni", rekao je Pele za “Tajms of Indija”.

"On ima nevjerovatan talenat i ima sposobnost da se nosi sa tim kao što je to uradio na Kupu Konfederacija. Dječak je genije", dodao je on.

Brazil je jedan od glavnih favorita za osvajanje titule šampiona svijeta, a Pele ističe da je selektor Luis Felipe Skolari u reprezentaciji spojio mladost i iskustvo.

"Postoji savršen spoj mladosti i iskustva. Golman i odbrana su iskusni, dok su napadači i vezni red mlađi igrači. Potrebno je više iskustva u odbrani, dok je mladost u napadu ta koja može da napravi razliku, oni se ne boje... Možemo da osvojimo titulu šampiona svijeta na Marakani", kazao je Pele.

Svjetsko prvenstvo u Brazilu počinje 12. juna utakmicom između Brazila i Hrvatske.

Bonus video: