Džudović: Mlađe gurnuti u vatru

"Ja sam spreman ako zatreba, ali ne očekujem selektorov poziv", iskren je iskusni štoper
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.06.2014. 08:28h

Reprezentativni te- rmin u svjetskom fudbalu i pauzu u šampionatu Kazahstana Miodrag Džudović iskoristio je da provede u Crnoj Gori.

Ovoga puta, bez obaveze nastupa za državni tim.

"Ja sam spreman ako zatreba, ali ne očekujem selektorov poziv. Reprezentaciji trebaju mladi i perspektivni igrači, koji će se uigravati i nadam se sa uspjehom završavati kvalifikacione cikluse. Ja nijesam siguran ni da ću igrati naredne godine, i sasvim je prirodno da se naš državni tim podmladi. I dalje se osjećam dijelom našeg državnog tima, a to je zbog korektnog odnosa svih u Fudbalskom savezu od prvog poziva u selekciju. Imam samo riječi hvale za ljude u FSCG, a o kolegama iz reprezentacije da i ne govorim. Poslovično sjajna atmosefra od početka je krasila "hrabre sokole”, kazao je pouzdani centralni bek kazahstanskog Irtiša.

Popularni Nano koji je bespoštednom borbom i zalaganjem na terenu zauvijek "kupio” srca crnogorskih navijača, za "hrabre sokole” je nastupio 26 puta i postigao gol.

"Povreda leđa odvojila me je od završnice prethodnih kvalifikacija, ali sam zahvaljujući metodama rada trenera Vlada Krunića, uspio da se izliječim. Neizmjerno sam mu zahvalan, a za dva posljednja ciklusa prijateljskih utakmica sasvim prirodno nijesam pozivan u selekciju. Ipak, zahvaljujući FSCG prošao sam četiri kursa i u decembru prošle godine stakao trenersku A licencu, ali i veliko znanje od stručnjaka koji su sinonim za „najvažniju sporednu stvar”. Uslijedila je i ponuda od Irtiša, za koji sam pogodio već u drugom nastupu i standardan sam u prvom timu. Imao sam sreću da su me sjajno prihvatila dvojica srpskih internacionalaca u Irtišu, Predrag Govedarica i Nemanja Džodžo, a olakšavajuća okolnost bila mi je znanje jezika".

Sa tobom u ekipi je i Igor Burzanović, da li ti to olakšava boravak u Pavlodaru?

"Burzo je došao istovremeno kada i ja i ne olakšava samo meni, već cijeloj ekipi. Trenira i igra u vrhunskoj formi i trese mreže u šampionatu i Kupu, a o asistencijama da i ne pričam. Cilj nam je da uđemo u plej-of, rezervisan za prvih šest ekipa. Nakon očajnog starta sezone, promjena trenera je učinila svoje i serijom pobjeda primakli smo se cilju. Smatram da imamo kvalitet da uđemo u plej-of, zaključio je Džudović.

Naljčik u srcu, odlični uslovi u kazahstanskom Irtišu

Džudović sa Irtišem ima ugovor do kraja sezone, 30. novembra ove godine.

“Zadovoljan sam u Irtišu, koji na vrijeme ispunjava obaveze a podatak da sam starter pokazatelj je da su i oni zadovoljni mojim igrama. Ne bih imao ništa protiv da produžim ugovor, ali u septembru punim 35 godina, pa vidjećemo...

Nedostaje li ti Naljčik, nakon godina i pune igračke afirmacije u jednoj od najjačih liga?

“U svakodnevnom sam kontaktu sa njima. Tačno je da sam im otpisao dugovanja prelaskom u Irtiš, jer u fudbalu je kao u životu - negdje dobiješ, negdje izgubiš. Oni su bili korektni, ali eto, zbog krize i opasnosti bankrota su odustali i od Prve divizije i igraće u Drugoj ligi - jug, kako bi na utakmice mogli i autobusom. Nadam se da će se stabilizovati i za nekoliko godina opet biti jak klub”, objasnio je Džudović.

Bonus video: