Radonjić pozvao sedam novajlija za Francuze i Bugare

Prijateljska utakmica Crna Gora - Francuska igra se 6. septembra u Nikšiću u 19.30 časova, a pet dana kasnije, takođe na stadionu kraj Bistrice, gostuju Bugari u kvalifikacionom duelu (20.30)
77 pregleda 0 komentar(a)
Mojaš Radonjić, Foto: Filip Roganović
Mojaš Radonjić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 28.08.2018. 15:17h

Selektor mlade reprezentacije Crne Gore Mojaš Radonjić saopštio je spisak igrača za prijateljsku utakmicu sa Francuskom 6. septembra u Nikšiću i kvalifikacioni duel sa Bugarima pet dana kasnije, takođe na stadionu kraj Bistrice.

Naša reprezentacija odavno je izgubila sve šanse za visok plasman u grupi, tako da će predstojeći mečevi, baš kao i oni u oktobru protiv Kazahstana i Luksemburga, biti u službi priprema za naredni ciklus.

"Spisak je sastavljen od igrača koji su praktično na kraju staža u mladoj reprezentaciji i određenog broja njih koji će u narednom ciklusu biti nosioci igre. Vujnović i Cmiljanić su nakon duže vremena ponovo u mladoj reprezentaciji dok je sedam igrača po prvi put sa nama. Imaćemo priliku da kroz pripremini period i dvije utakmice provjerimo sve njih i steknemo dodatni uvid u njihove trenutne mogućnosti", rekao je Radonjić.

Francuzima se očigledo dopao boravak u Crnoj Gori krajem marta, kada su u kvalifikacionom meču slavili sa 2:0, pa sada stižu na prijateljski meč.

"Francuska stiže sa novom generacijom mlade reprezentacije. Širina i baza koju Francuzi imaju je takva da su i ti igrači, koji su nedavno završili staž u omladinskoj reprezentaciji, standardni članovi seniorskih ekipa u klubovima za koje nastupaju. Utakmicom u Nikšiću oni zapravo počinju pripreme nove generacije za obaveze koje ih čekaju u kvalifikacija, dok ćemo mi imati priliku da se kroz utakmicu sa jakim protivnikom pripremimo za susret sa Bugarskom", dodao je Radonjić.

Nakon sedam kola, Crna Gora sa Luksemburgom dijeli posljednje mjesto u grupi sa četiri boda.

Francuska je ubjedljivo prva sa maksimalnih 21 bod, Slovenija ima 11, Kazahstan devet, a Bugarska osam bodova.

Nešto lakši raspored na kraju kvalifikacija biće prilika da se barem popravi plasman.

"Bugarska ima dobar tim od kojeg smo poraženi u prvom susretu, iako smo imali terensku inicijativu i veći broj prilika. Pitanje je sa kojim sastavom će doputovati jer nemaju velike šanse za osvajanje drugog mjesta u grupi... Ipak, u kojem god sastavu da doputuju, očekuje nas veoma zahtjevan i težak meč", zaključio je Radonjić.

Golmani: Lazar Carević (Barselona), Krsto Ljubanović (Spartak), Vidoje Popović (Bokelj).

Defanzivci: Momčilo Rašo (AEL), Andrija Vukčević (Spartak), Miloš Drinčić, Luka Malešević (Iskra), Balša Banović (OFK Titograd), Emir Azemović (Zemun), Periša Pešukić (Rudar) i Marko Vučić (Sutjeska).

Vezisti: Stefan Lončar (Sutjeska), Milija Golubović (Rudar), Ognjen Stijepović (Sampdorija, Italija), Stefan Vukčević (Zeta), Marko Miličković (OFK Titograd), Ilija Vukotić (Benfika, Portugal), Miomir Đuričković (Iskra).

Napadači: Zoran Petrović (OFK Titograd), Meris Skenderović (Hofenhajm, Njemačka), Boris Cmiljanić (Slovan Bratislava, Slovačka), Nikola Vujnović (Viljareal, Španija) i Stefan Milošević (Iskra).

Prijateljska utakmica Crna Gora - Francuska igra se 6. septembra na Gradskom stadionu u Nikšiću sa početkom u 19.30 časova. Duel kvalifkacija za plasman na U-21 Evropsko prvenstvo između selekcija Crne Gore i Bugarske igra se 11. septembra na Gradskom stadionu u Nikšiću sa početkom u 20.30 časova.

Bonus video: