Atletiko doveo Sikeiru, čeka se Vela

Atletiko za deset miliona potpisao defanzivca Sikeiru, a još toliko daje za Karlosa Velu
0 komentar(a)
Giljermo Sikeira, Foto: Reuters
Giljermo Sikeira, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.06.2014. 13:46h

Suočen sa pravom jagmom oko ponuda za igrače šampionskog tima, madridski Atletiko je prinuđen da ne čeka na zamjene. Samo Čelzi je osim dogovora sa najboljim strijelcem i igračem "kolćonerosa" Dijegom Kostom, u trci za još tri igrača Atletika.

Madriđani zato ne čekaju, pa su danas potpisali četvorogodišnji ugovor sa Brazilcem Giljermeom Sikeirom, defanzivcem Granade, koji je prethodnu sezonu proveo u šampionskom timu Benfike.

"Dovođenejm Sikeire pojačali smo konkurenciju u ekipi. Riječ je o odličnom igraču koji sjajno izvodi prekide, šutira penale, sjajno se prikljkučuje napadu ali i drži poziciju u odbrani. Brazilac je savršeno taktički obučen i perfektno bira poziciju na terenu", ishvalio je 28-godišnjeg defanzivca Hose Luis Kaminero, sportski direktor Atletika.

A transfer Sikeire je Atletiko koštao deset miliona eura, a za istu sumu "kolćonerosi" žele da pojačaju napad Meksikancem Karlosom Velom.

Napadač Real Sodijedada bi trebalo da bude alternativa za Davida Vilju, koji će karijeru nastaviti u Americi. Atletiko zato planira da 25-godišnjem Meksikancu ponudi odličan ugovor.

Bonus video: