Mugoši uručen Trofej Radija Crne Gore

Radio Crne Gore, u saradnji sa Fudbalskim savezom, ove godine po prvi put dodjeljuje trofej, u čast velikog jubileja – 70 godina postojanja.
52 pregleda 1 komentar(a)
Mugoša, Foto: FSCG
Mugoša, Foto: FSCG
Ažurirano: 06.06.2014. 13:07h

Napadaču Mladosti Stefanu Mugoši uručen je danas Trofej Radija Crne Gore, koji se od ove sezone dodjeljuje najboljem strijelcu Telekom 1. CFL.

Radio Crne Gore, u saradnji sa Fudbalskim savezom, ove godine po prvi put dodjeljuje trofej, u čast velikog jubileja – 70 godina postojanja.

Čast da prvi ponese Trofej Radija Crne Gore pripala je Stefanu Mugoši koji je u dresu Mladosti 15 puta tresao protivničke mreže u sezoni 2013/2014.

Trofej mladom reprezentativcu uručio je urednik sportskog programa Radija Crne Gore Radislav Tvrdišić.

"Ovaj trofej mi znači puno jer sigurno nije lako biti najbolji strijelac crnogorskog prvenstva, pogotovo kada igrate u ekipi koja se bori za opstanak. Zadovoljan sam ličnim učinkom u sezoni ali ne i učinkom ekipe, jer Mladost treba da se bori za plasman u Evropu a ne za opstanak. Trofej Radija Crne Gore biće mi motiv više da nastavim sa još većim radom, da napredujem i postižem još više golova", kazao je Mugoša na svečanoj ceremoniji.

Pored trofeja za najboljeg strijelca šampionata, napadaču Mladosti uručen je i rad poznatog crnogorskog karikaturiste Darka Drljevića.

Direktor Radija Crne Gore Radojica Bulatović kazao je da je projekat, koji je realizovan u sardanji sa Fudbalskim savezom, početni udarac obilježivanja jubileja 70 godina Radija i 50 godina Televizije.

"Dodjeljujemo trofej sjećajući se i početka radio prenosa fudbalskih utakmica prije 60 godina. Ostalo je upamćeno da je prve prenose loptanja fudbala radio ugledni novinar, sportista, kasnije glavni urednik Radio Titograda, veliki čovjek Alija Šarkić. Iz zlatnog dobra radija pamte se puni stadioni i tranzistori u gledalištu, koji su proslavili Bratislava Kokolja, rekao je Bulatović.

On je kazao da je Radio Crne Gore i danas privržen svom reporterskom pozivu i da njegovi novinari realizuju prenose utakmica Telekom 1. CFL dajući doprinos afirmaciji fudbala i sporta u Crnoj Gori.

"Nastavićemo i dalje. I na kraju jedna zanimljivost, reporteri Radija Crne Gore Željko Šoć, Budimir Bućin i urednik Radislav Tvrdišić zajedno imaju 100 godina iskustva, rada i posvećenosti sportskom i radijskom novinarstvu, dodao je Bulatović.

Bonus video: