Osjećam se kao pravi fudbaler

„Presrećan sam, ovo je vrhunac moje dosadašnje karijere, rekao bih da se konačno osjećam kao fudbaler u pravom smislu”, kaže Boljević
6 komentar(a)
Ažurirano: 06.06.2014. 11:58h

Mladi crnogorski reprezentativac Aleksandar Boljević nosiće u naredne tri godine dres holandskog velikana, PSV Ajndhovena!

Krilni napadač je u prethodnoj polusezoni boravio u Holandiji na nekoj vrsti probnog rada. Nastupima u mladom timu velikana iz Ajndhovena uspio je da se nametne legendarnom igraču "lala" i Barselone, a sada treneru, Filipu Kokuu.

Sve je to rezultiralo trogodišnjim ugovorom, koji je 17-godišnji napadač potpisao u srijedu veče, posljednjeg dana u sezoni.

"Presrećan sam, ovo je vrhunac moje dosadašnje karijere, rekao bih da se konačno osjećam kao fudbaler, u pravom smislu te riječi", kaže Boljević za “Vijesti”.

Ljetos kada je došao iz Zete, u Ajndhovenu ga nije ga čekao ugovor. Morao je prvo da se dokaže na terenu...

"Splet nekih oklonosti je uticao da ne potpišem odmah ugovor, ali ko zna zašto je to dobro. Možda bih se čak i opustio. Ovako sam dobio dodatni motiv da pokažem koliko znam, odigrao sam odličnu polusezonu, u klubu su bili zadovoljni ponudili su mi ugovor na tri godina sa opcijom produžetka na još jednu, što je velika čast", kaže jedan od najtalentovanijih crnogorskih fudbalera.

Boljević je juče doputovao u Crnu Goru na 20-dnevni odmor. Pokušaće da napuni baterije za ono što ga čeka po povratku u Ajndhoven - a to je borba za mjesto u prvom timu PSV-a.

"Već sam i trenirao i igrao za prvi tim, bio sam nedavno sa njima u Koreji, gdje smo igrali dvije utakmice na oproštaju legende kluba Park Đi Suna. Čeka me borba da se približim timu i radujem se tom izazovu, mislim da sam spreman", kaže Boljević.

Nekadašnji napadač Zete je u prvoj polusezoni odigrao 16 utakmica za PSV Jong i postigao je tri gola.

Holandski "De Telegraf" u jučerašnjem broju navodi da je Boljević supertalentovani napadač, koji je u Prvoj crnogorskoj ligi debitovao sa 15 godina, dok je za najjaču A crnogorsku prvi nastup upisao još kao 17-godinšnjak.

List piše da je Boljević odigrao sjajnu sezonu u Erste diviziji, i da je igrama, zalaganjem i ponašanjem zaslužio ugovor.

"PSV je klub po ukusu svih mladih fudbalera. Grad mi takođe odgovara - nije prevelik, ne previše atraktivan, ali nudi mir i sve uslove za profesionalni rad. Za mene je to velika promjena u odnosu na Crnu Goru, gdje su mnoge stvari u fudbalu na amaterskom nivou u odnosu na jače lige", istakao je Boljević.

Treneru Kaleziću sve dugujem

Aleksandar Boljević kaže da je imao veliku sreću da ga po dolasku u Ajndhoven sačeka Darije Kalezić, trener crnogorskih korijena koji vodi PSV Jong.

"Toliko sam mu zahvalan da mogu slobodno da kažem da bez njega ne bi ni bilo ovog ugovora. Naročito mi je pomogao u početku, kada sama slabo govorio jezik, kada sam bio mlad u potpuno novom svijetu", zaključio je Boljević.

Kalezić, 44-godišnji trener koji je rođen u Švajcarskoj, u dosadašnjoj karijeri vodio je De Grafšap i Zulte Varegem.

Bonus video: