Novinar beogradskog "Mozzart sporta" opljačkan u Brazilu

Poprskali su ga suzavcem i uzeli mu sve što je ponio u Južnu Ameriku, uključujući lična dokumenta, novac, laptop...
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.06.2014. 23:28h

Novinar beogradskog "Mozzart sporta" Aleksndar Gligorić opljačkan je u Brazilu, samo pola sata pošto je sletio u Sao Paulo kako bi izvještavao sa Svjetskog prvenstva.

On je sletio u Sao Paulo u 6 sati po lokalnom vremenu, a nešto kasnije, kada je izašao iz "šatl" autobusa kojim se prevezao do hotela, u centru grada napala ga je banda od nekoliko članova. Poprskali su ga suzavcem i uzeli mu sve što je ponio u Južnu Ameriku, uključujući lična dokumenta, novac, laptop...

U policiji mu je kasnije saopšteno da je u pitanju banda iz Bolivije.

"Sreća u nesreći što je naš izvještač prošao bez fizičkih povreda, ali i to što se u Sao Paulu trenutno nalazi reprezentacija Srbije, koja u petak igra prijateljski meč sa Brazilom na stadionu Morumbi, kao i delegacija Fudbalskog saveza Srbije. Svi oni, kao i kolege iz drugih redakcija koje se nalaze na američkoj turneji sa Orlovima, ali i ljudi iz ambasade Srbije, našli su se da pomognu u nevolji i na tome im je naša redakcija zahvalna", piše "Mozzart sport".

Gligorić je, kako se navodi, odbio da se vrati s novinarskog zadatka i ostaće u Brazilu, odakle će izvještavati o događajima sa Mundijala.

Sao Paulo je najveći grad u Brazilu (sa okolinom ima više od 20 miliona stanovnika) i važi za jedan od najopasnijih na svijetu.

U njemu će 12. juna biti otvoreno Svjetsko prvenstvo, utakmicom Brazil - Hrvatska.

Bonus video: