Ja sam Usein Bolt, lijevo krilo Marinersa: Munja sa Jamajke se sprema za debi

Bolt je dobio ugovor za probni period na neograničeno vrijeme sa Marinersima, sedam dana je u treningu i priprema se da pokaže šta je za kratko vrijeme naučio
95 pregleda 2 komentar(a)
usein bolt, Foto: Reuters
usein bolt, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.08.2018. 10:13h

Usein Bolt se sprema za fudbalski debi – u petak uveče, najbrži čovjek svih vremena trebalo bi da odigra prvi meč u dresu australijskih Sentral Koust Marinersa.

Bolt je dobio ugovor za probni period na neograničeno vrijeme sa Marinersima, sedam dana je u treningu i priprema se da pokaže šta je za kratko vrijeme naučio.

Legendarni sprinter i jedna od najvećih sportskih zvijezda svih vremena svjestan je, međutim, da je tek na početku.

"Biće nervoze, definitivno će je biti. Ovo nije humanitrarna utakmica, ovo je početak karijere koju želim. Očekujem da griješim na terenu, ali da budem ponosan na sebe, da poslije meča kažem sebi – idemo dalje. Znam da neću odigrati savršenu utakmicu, ali znam da ću na sljedećoj biti bolji nego na prvoj", rekao je Bolt.

Bolt bi brzinom trebalo da se odvaja od drugih igrača...

“Razlika je ogromna, fudbal je igra, ja učim da krenem, pa da stanem, da sprintam kratko, pa da se zaustavim... Prostor je drugačiji, sve je drugačije, ali uklapam se polako, razumijem šta se od mene traži”, kazao je Bolt.

Otkrio je na kojoj poziciji ga forsira trener Marinersa...

“Ja sam lijevo krilo. To je moje mjesto u timu”, rekao je svjetski rekorder na 100 i 200 metara..

Bonus video: