Mogren iz štrajka u ključne mečeve

"Nema šta da pričam o fudbalu, jednostavno ne osjećam se kao trener", bio je komentar trenera Mogrena Branislava Milačića
2 komentar(a)
Ažurirano: 04.06.2014. 09:03h

Mornar - Berane u Baru i Jezero - Mogren u Plavu, prve su utakmice baraža za Telekom 1. CFL koje se igraju danas u 17.30. Revanši su u subotu.

Budvani, ništa neuobičajeno, pravo iz štrajka ulaze u ključne utakmice u sezoni.

Igrači zbog astronomskih dugovanja nisu trenirali posljednja dva dana i pitanje je u kakvom će stanju, i u kakvom sastavu, igrati u Plavu protiv motivisanog domaćina.

"Nema šta da pričam o fudbalu, jednostavno ne osjećam se kao trener", bio je komentar trenera Mogrena Branislava Milačića.

Fudbaleri Jezera, koje predvodi mladi podgorički trener Ivan Brnović, imaju šansu da iskoriste haos u redovima protivnika.

"Znamo da Mogren ima probleme, ali to nas neće omesti u namjeri da pružimo maksimum, niti će nam smanjiti koncentraciju", kaže Brnović.

Jezero je već jednom igralo Prvu ligu, u sezoni 2008/09, ali je ispalo - u baražu.

"Želimo aktivan rezultat pred meč u Budvi. Neće biti lako, ali naše je pravo da vjerujemo u plasman u Prvu ligu".

Mornar i Berane su "majstori" baraža, u kojem su se čak dva puta međusobno sastali.

Oba puta je slavila ekipa koja je ulazila u ligu - u sezoni 2010/11. to su bili Beranci (1:1 u Baru, 0:0 u Beranama), a godinu kasnije Barani (dvije pobjede 2:1 i 3:0).

"Nećemo potcijeniti rivala. Vjerujemo u opstanak, mislim da smo to i zaslužili, bez obzira što nas je loša serija u finišu sezone koštala direktnog opstanka", kaže trener Mornara Obren Sarić.

Beranci, koje se klupe predvodi nekadašnji fudbaler i direktor Budućnosti Nebojša Jovović, prepuštaju Mornaru ulogu favorita.

"Rasterećeni smo, ali to ne znači da nećemo probati da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže. Vjerujemo, ipak, da će se sve rješavati u revanšu na našem stadionu", kaže Jovović.

Bonus video: