Budućnost igra Evropu u Nikšiću

Prvu od tih utakmica Podgoričani će kraj Bistrice igrati pred praznim tribinama, što je posljedica kazne Uefe nakon navijačkih nereda sa meča Budućnost - Slask
6 komentar(a)
Budućnost-Slask, Foto: Boris Pejović
Budućnost-Slask, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.06.2014. 10:27h

Fudbaleri Budućnosti igraće ovog ljeta u Nikšiću svoj meč (ili mečeve) u kvalifikacijama za Ligu Evrope, zbog rekonstrukcije terena pod Goricom.

Prvu od tih utakmica Podgoričani će kraj Bistrice igrati pred praznim tribinama, što je posljedica kazne Uefe nakon navijačkih nereda sa meča Budućnost - Slask iz Vroclava ljeta 2012. godine.

Stadion kraj Bistrice standardno će biti domaćin i mečevima Sutjeske (kvalifikacije ze Ligu šampiona) i Čelika (kvalifikacije za LE) pa se očekuje prava evropska gužva u Nikšiću ovog ljeta.

Sa druge strane, fudbaleri Lovćena će u debitantskom nastupu na evrosceni (kvalifikacije za LE) biti domaćini na stadionu pod Malim brdom u Petrovcu.

Sva tri crnogorska predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope takmičenje počinju od 1. kola.

Žrijeb je 23. juna, a prvi mečevi prvog kola igraju se 3. jula. Budućnost i Čelik neće istovremeno biti domaćini u prvim mečevima, jer igraju na istom stadionu. Revanši su 10. jula.

Sutjeska svoju evropsku avanturu počinje u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a mečevi su po rasporedu 15/16. i 22/23. jula.

Vidjeće se da li će do nastupa Sutjeske "preživjeti" neko od crnogorskih klubova u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Bonus video: