Po dvojica iz Sutjeske, Lovćena i Budućnosti u idealnom timu

„Igračima najviše znače priznanja koja dobiju od svojih kolega sa fudbalskih terena i to izboru daje posebnu draž”, kaže predsjednik Sindikata profesionalnih fudbalera Željko Janović
73 pregleda 3 komentar(a)
Sindikat, fudbaleri, Foto: Savo Prelević
Sindikat, fudbaleri, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.06.2014. 15:18h

Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore proglasio je danas idealni tim Telekom Prve crnogorske fudbalske lige.

Tim godine birali su igrači koji su nastupali za prvoligaške klubove ove sezone, ali nijesu imali pravo da glasaju za sebe ili za igrače iz kluba za koji nastupaju.

Prethodno je komisija, koju su činili selektori nacionalnih fudbalskih selekcija, sportski novinari i predstavnici Sindikata, napravila uži izbor od 33 igrača, po tri za svaku poziciju u timu.

Na golu idealnog tima je čuvar mreže Sutjeske Ivan Janjušević, odbranu čine Vladan Tatar (Lovćen), Miloš Lakić (Petrovac), Vuk Martinović (Lovćen) i Risto Radunović (Budućnost).

Od igrača sredine terena u idealnom timu su Branislav Janković (Grbalj), Marko Ćetković (Budućnost) i Nedeljko Vlahović (Rudar), dok napad čine Darko Zorić (Čelik), Stefan Mugoša (Mladost) i Srđan Radonjić (Sutjeska).

U konkurenciji za tim godine bili su i golmani Mileta Radulović (Grbalj) i Jasmin Agović (Budućnost), odbrambeni igrači Ilija Bogdanović (Grbalj), Srđan Bečelić (Sutjeska), Nemanja Mijušković (Rudar), Nikola Stijepović (Sutjeska), Vasilije Jovović (Čelik), Radule Živković (Mladost), Miloš Borov Radulović (Zeta) i Dušan Nestorović (Rudar), vezisti Fukui Masato (Sutjeska), Balša Radović (Lovćen), Vladimir Jovović (Sutjeska), Nenad Brnović (Lovćen) i Andrija Vukčević (Budućnost), te napadači Ivan Ivanović (Čelik), Luka Merdović (Lovćen), Aleksandar Vujačić (Petrovac/ Budućnost), Vule Vujačić (Dečić/Mornar), Miljan Vlaisavljević (Zeta), Nikola Ašćerić (Grbalj) i Goran Vujović (Mogren/Sutjeska).

Saopšteno je da je tim godine biran u formaciji 4-3-3, i da je u izboru učestvovalo preko 250 fudbalera.

Predsjednik Sindikata profesionalnih fudbalera Željko Janović kazao je da je akcija biranja tima godine doprinos promociji lige.

„Kada smo planirali akciju nije bilo dileme oko načina izbora. Najbolji tim moraju izabrati sami igrači prvoligaških klubova”.

„Igračima najviše znače priznanja koja dobiju od svojih kolega sa fudbalskih terena i to izboru daje posebnu draž”.

„Prvi put organizujemo izbor, ali sam siguran da će postati tradicionalan”, kazao je Janović.

Svečanoj ceremoniji proglašenja tima godine, osim čelnika Fudbalskog saveza i crnogorskih klubova, prisustvovao je i nekadašnji jugoslovenski reprezentativac Ljubomir Radanović, koji je i uručio priznanja.

Golman idealnog tima Ivan Janjušević zahvalio se igračima koji su glasali za njega.

„Konkurencija je bila jaka. Dobro sam radio, došli su rezultati, na kraju i priznanje. Osvojio sam četvrtu titulu, a srećan sam kao da je prva. Ne znam ništa oko odlaska, za to se klub pita”, rekao je Janjušević.

Reprezentativni vezista Branislav Janković kazao je da je za njega čast što je u idealnom timu Telekom Prve lige.

„Hvala svima koji su glasali za mene, ali i komisiji koja me je uvrstila na spisak. Čast mi je biti među najboljih 11. Hvala i mom klubu, treneru Aleksandru Nedoviću. Nadam se da sam prevazišao našu ligu i da ću ljetos napustiti Grbalj”, rekao je Janković.

Najbolji strijelac lige, Stefan Mugoša, kazao je da mu puno znači nagrada i da će mu ona biti motiv više da još bolje i više radi.

„Da se dokazujem selektorima. Nadam se da ću brzo promijeniti sredinu. Zadovoljan sam svojim učinkom ove sezone, ali ne i ekipe”.

„Mladost ne zaslužuje da do posljednjeg kola strijepi za opstanak. Očekuje me još prijateljska utakmica sa Italijom u dresu mlade reprezentacije, nakon čega ću razmišljati o transferu”, rekao je Mugoša.

Bonus video: