OPTUŽBE

Ribeiro: Nejmarov otac je lažov

“Nejmarov otac gleda samo kako će da zaradi. Nikada nije platio ni kafu, a popili smo ih 200", istakao prvi čovjek Santosa
1 komentar(a)
Luis Alvaro de Oliveria Ribeiro, Foto: Esportes.r7.com
Luis Alvaro de Oliveria Ribeiro, Foto: Esportes.r7.com
Ažurirano: 01.06.2014. 15:13h

Luis Alvaro de Oliveria Ribeiro, predsjednik Santosa, gostovao je u emisiji na “ESPN-u”, a glavna tema razgovora bio je transfer Nejmara u Barselonu.

Jedan od najvećih talenata na svijetu stigao je na “Nou Kamp” prošlog ljeta za sumu od 87,2 miliona eura, kako su objavila dva kluba.

Prije nekoliko mjeseci digla se velika prašina povodom transfera.

Poreski organi u Španiji su optužili Barselonu da je objavila manju cifru da bi platila manji porez, pa je ostavku podnio Sandro Rosel, prvi čovjek Katalonaca.

“Nejmarov otac gleda samo kako će da zaradi. Nikada nije platio ni kafu, a popili smo ih 200. To je lažov koji misli samo o novcu. U posljednje ugovore je uvrstio klauzule prema kojima je klub morao da plati najbolju avionsku kartu za njega i dvije za saradnike. U Brazilu je zarađivao oko 1,3 miliona dolara mjesečno. Imao je jahtu od 70 metara, dvije kuće, između kojih se nalazio pregradni zid i brojne druge nekretnine”, rekao je Ribeiro.

Za razliku od Nejmara senior, ima daleko bolje mišljenje o članu Barselone.

“Nejmar je dobar momak, koji se uvijek smije. Proveo je tri godine sa mnom, nakon čega je njegov otac odlučio da je došlo vrijeme za rastanak. Dobro smo se slagali i uvijek sam nalazio način da ispunim njegove želje. Međutim, sumnjam da će me sada smatrati za prijatelja nakon što sam mu oca nazvao lažovom”, zaključio je Ribeiro.

Nejmar je dres Santosa nosio od 2009. do 2013. godine i na 113 mečeva dao je 54 gola uz šest osvojenih trofeja.

Preporučujemo za Vas