Mladost izborila opstanak, Mugoša prvi golgeter lige

Mnogo važnije od dešavanja na terenu jeste podatak da je napadač Mladosti Stefan Mugoša, strijelac jedinog gola iz penala, završio sezonu kao prvi golgeter lige sa 15 golova
0 komentar(a)
Mladost, Foto: Savo Prelević
Mladost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.06.2014. 07:33h

U meču u kojem je pobjednik bio unaprijed poznat, o čemu su vjerno svjedočile kvote u kladionicama na pobjedu gostiju (od 1,1 do 1,2), Mladost je savladala Čelik u Nikšiću sa 1:0 i osigurala opstanak u ligi.

Mnogo važnije od dešavanja na terenu jeste podatak da je napadač Mladosti Stefan Mugoša, strijelac jedinog gola iz penala, završio sezonu kao prvi golgeter lige sa 15 golova.

Mugoša je time osvojio trofej Radija Crne Gore, koji ta medijska kuća prvi put dodjeljuje.

Napadaču Mladosti i mlade reprezentacije Crne Gore trofej će biti uručen u petak na svečanosti u prostorijama RTCG.

Drugo mjesto na listi zauzeo je bivši napadač Zete Petar Orlandić, koji je postigao 11 golova iako je igrao samo jednu polusezonu.

On je u zimskom prelaznom roku prešao u izraelski Hapoel.

Vezista Čelika Darko Zorić i golgeteri Budućnosti Aleksandar Vujačić i Mornara Vule Vujačić postigli su po deset, a gol manje Milan Đurišić iz Mogrena.

Mugoša je protiv Čelika mogao da pogodi i iz igre u 55. minutu, kada je pogodio stativu, ali se ispravio sa bijele tačke osam minuta kasnije, nakon što je Jovović faulirao Novovića.

Čelik nije ni pokušao da zaprijeti, a koliko su “metalurzi” bili zainteresovani za jučerašnji meč dovoljno govori podatak da je trener Slavoljub Bubanja neke prvotimce već poslao na odmor, kako bi što svježiji dočekali evropske izazove.

Mladost je pobjedom izbjegla baraž, zbog boljeg međusobnog skora od Mogrena.

Čelik - Mladost 0:1 (0:0)

Nikšić - Stadion Čelika. Gledalaca: 100. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Marko Stanković i Ivan Bogdanović (Cetinje). Strijelac: Mugoša 63. penal. Žuti kartoni: Jovović, Nikolić (Čelik)

Čelik: Giljen, Jovović, Videkanić, Vuković, Adrović (Jaredić), Brnović, Božović (Čvorović), Kovačević, Nerić (Nikolić), Ivanović, Kalezić.

Mladost: Radović, Živković, Zečević, Mitrović, Novović, Lagator, Burzanović, Mirković, Kejto, Pavićević, Mugoša (Kolev).

Bonus video: