Mornar se pobjedom zagrijao za baraž sa Beranama

Barani su juče u meču bez takmičarskog značaja bili bolji od Zete i zasluženo slavili sa 2:1
0 komentar(a)
Mornar, Foto: Boris Pejović
Mornar, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.06.2014. 08:18h

Fudbaleri Mornara igraće 4. i 8. juna dvije utakmice baraža sa ekipom Berana za opstanak u eliti.

Barani su juče u meču bez takmičarskog značaja bili bolji od Zete i zasluženo slavili sa 2:1.

Napadači domaćih ispromašivali su se u prvom poluvremenu, ali su prvu šansu ipak iskoristili - Danilo Tomić je u 9. minutu, kada dobro šutirao sa ivice šesnaesterca i savladao slabo postavljenog golmana gostiju.

U nastavku, ređale su se prilike rivala. Domaći napadač Mehmet Divanović nije bio precizan u 14. i 19. minutu, a ni najbolji strijelac domaćih Vule Vujačić u 15, 26. i 28.

Idealnu priliku nije iskoristio ni Jovan Vučinić u 38. minutu, u situaciji kad se našao sam pred golmanom Gačevićem.

Uzvratili su gosti u 30. i 39. minutu preko Došljaka, a reviju promašaja u prvom dijelu zaključio je Klikovac u 42. minutu.

Nastavak je počeo boljom igrom gostiju - Vlaisavljević i Došljak nisu uspjeli da pogode mrežu Lakićevića, ali je to pošlo za rukom Đorđu Vukčeviću u 55. minutu, nakon kiksa domaćeg golmana.

Barani su se ipak trgli u finišu i došli do pobjede golom Vula Vujačića u 68. minutu - najbolji strijelac Barana dobro je reagovao na odbijenu loptu od golmana Gačevića, koji je preodbranio šut Divanovića.

Mornar - Zeta 2:1 (1:0)

Bar - SRC “Topolica”. Gledalaca: 150. Sudija: Milovan Milačić (Podgorica). Pomoćnici: Vladan Todorović (Nikšić), Aleksandar Eraković (Nikšić). Strijelci: Tomić 9, Vujačić 68. - Đ. Vukčević 55. Žuti kartoni: Klikovac (Zeta).

Mornar: Lakićević, Dubljević, Obradović, Radulović (Mehmedović), Đurković, Vujačić (Konatar), Tomić, Kajević, Smolović, Divanović, Vučinić.

Zeta: Gačević, Šoć, Aligrudić, Đ. Vukčević, Klikovac, Dujković, Popović (S. Vukčević), Došljak, Krstović, Vlaisavljević, Čolaković.

Bonus video: