Radojičić: Nismo blistali, ali smo pokazali najviše

Uz mnogo više turbulencija i padova, nego prošle sezone, Sutjeska je osvojila titulu, ali, kada se sve sabere, potpuno zasluženo
13 komentar(a)
Ažurirano: 31.05.2014. 20:58h

Sutjeska nije dozvolila da joj najslabija ekipa u ligi pokvari slavlje i ulazak u istoriju crnogorskog klupskog fudbala – nikšićki klub ponovo je šampion, prvi put pehar ne mijenja vlasnika.

Uz mnogo više turbulencija i padova, nego prošle sezone, Sutjeska je osvojila titulu, ali, kada se sve sabere, potpuno zasluženo – doživjela je tek četiri poraza od čega čak tri u drugom dijelu sezone, ali od 13. kola nije silazila sa vrha tabele. Dakle, punih 20 rundi bila je na mjestu na kome je i završila prvenstvo...

"Bilo je teško, mnogo teže nego prošle godine, ali zato je i slađe. Prošle sezone iz drugog plana stigli smo do titule, sada smo od početka bili u centru pažnje, kao aktuelni šampioni na meti svih ekipa, ali uspjeli smo da se izborimo", kazao je Jovan Nikolić.

Šta reći o utakmici između šampiona i novog drugoligaša, osim da se pobjednik znao i unaprijed. Šampionsko slavlje kraj Bistrice počelo je, zapravo, prije sedam dana, kada je Sutjeska u derbiju sezone iščupala bod protiv Lovćena.

"Govorio sam da se velike utakmice ne igraju, već se pobjeđuju ili gube. Mi smo većinu utakmica takvog tipa igrali vodeći se tim principom. Možda nismo blistali, ali mislim da smo, kada se sve sabere, pokazali najviše. Čestitke igračima, oni su zaslužni, ovo je njihovo slavlje. Čestitam im i na tome što su imali živaca da istrpe i mene i moje zahtjeve", rekao je Dragan Radojičić, trener Sutjeske.

Duel sa Dečićem bio je otaljavanje posla od početka do kraja. Iako u sporom ritmu, bilo je samo pitanje vremena kada će domaćin obaviti i posljednju šampionsku formalnost i postići gol, kojim bi se „probio led“. Dogodilo se to u 22. minutu, kada je Darko Isidorović iskoristio neodlučnost odbrane gostiju i pogodio sa 7-8 metara...

Poček je pogodio za 2:0, nakon što je prethodno promašio dvije velike šanse, a do kraja su se upisali i Stevović i Stijepović...

"Zaslužili smo da slavimo, dugo smo na vrhu, Lovćen nas je u drugom dijelu sezone ozbiljno ugrozio, ali uspjeli smo da odolimo pritisku. Sada je vrijeme za slavlje, ali brzo nas čekaju nove obaveze. Slijedi još jedan evropski izazov, a ja vjerujem da ćemo u boljem svijetlu predstaviti klub, grad i crnogorski fudbal u Ligi šampiona", poručio je Nenad Đurović.

Dvije Sutjeske

Kraj Bistrice danas su igrale dvije Sutjeske. Fudbaleri Dečića nastupali su, naime, u dresovima nikšićkog kluba bijele boje, i to starih 11 godina – da li zbog toga što su donijeli samo jednu garnituru, ili možda nemaju nijednu.

Kako god, dokaz u kakvom je stanju klub iz Tuzi, ali i crnogorski klupski fudbal, uopšte.

Sutjeska - Dečić 4:0

Nikšić – Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 3.500. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje) i Boban Krstev (Cetinje). Strijelci: Isidorović u 21, Poček u 41, Stevović u 70. i Stijepović u 80. minutu (Sutjeska). Žuti kartoni: Poček (Sutjeska), Mihailović, Popović (Dečić).

Sutjeska: Radović - , Bečelić, Stefanović, Đurović, Stevović (Vučić), Isidorović, Poček, Nikolić, Stijepović, Ćuković (Ognjanović), Masato (Čolaković -).

Dečić: Đoković, Tuzović, Vučković (Popović), Mihailović, Ramović, Kuč, Zlatičanin, Pepić, Ljuljđuraj (Camaj), Krkanović (Averić), Popović.

Galerija

Bonus video: