Adio: Vučinić napušta Juventus nakon tri godine i tri titule

Prvi igrači koji ’’već’’ mogu da pakuju kofere su naš reprezentativac Mirko Vučinić, a uz njega ’’staru damu’’ napuštaju Fabio Kvaljarela i Pablo Osvaldo
74 pregleda 11 komentar(a)
Mirko Vučinić, Foto: Beta/AP
Mirko Vučinić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.05.2014. 16:43h

Kako javlja italijanska ’’Gazeta delo sport’’, Antonio Konte počinje sa totalnom rekonstrukcijom tima.

Prvi igrači koji ’’već mogu da pakuju kofere", po milanskom listu, su naš reprezentativac Mirko Vučinić, kao i napadači Fabio Kvaljarela i Pablo Osvaldo.

Vučinić se ove sezone nije naigrao (dugo je bio povrijeđen), upisao je 12 nastupa, a mrežu je tresao samo dva puta u Seriji A. Nikšićanin je u Juventus došao 2011. godine iz Rome za 15 miliona eura i osvojio je sa ’’bjankonerima’’ tri titule nacionalnog šampionata.

Kvaljarela je čak dobijao više šansi od Vučinića, a bio je još manje efikasan, jer je na 17 mečeva uspio da se upiše samo jednom ( kao i naš reprezentativac, dugo je vukao povredu).

Osvaldo je stigao u ’’staru damu’’ na pozajmicu iz Sautemptona, a Englezi su stavili otkupnu klauzulu za Italijana ukoliko zadovolji igrama u dresu torinskog kluba od 20 miliona eura. Očito da sa samo jednim golom u sezoni nije dovoljno ostati u redovima šampiona Italije, tako da se Osvaldo vraća na Ostrvo.

Jasno je zašto su čelnici kuba dali zeleno svjetlo trojici napadača jer su zajedno postigli ukupno četiri pogotka.

Kada je u pitanju omaleni Đovinko, kome ističe ugovor sljedeće godine, rečeno mu je da će dobijati šansu na ’’kašičicu’’ ukoliko ne potpiše novi. Popularni ’’atomski mrav’’ je bio sličan pomenutom trojci koja napušta ’’staru damu’’, a na 17 mečeva pogodio je mrežu samo dva puta ove sezone.

Konte ima plan da za sljedeću godinu napravi ekipu koja može da dogura daleko u Evropi jer su mu mete Aleksis Sančes iz Barselone ili Nani iz Mančester junajteda. Trener ’’bjankonera’’ će i promijeniti uobičajenu formaciju 3-5-2 koju je koristio protekle tri godine u 4-3-3, gdje bi se savršeno uklopili Nani ili Sančes uz Tevesa i najisturenijeg Fernanda Ljorentea.

Gdje će Vučinić? Zimus je bio na milimetar od Intera, ko zna, možda se posao realizuje ovog ljeta.

Bonus video: