Za primjer svima: Japanski i crnogorski fudbaleri skupljali smeće iz korita i sa obala Morače

Dok su tokom Mundijala svijet obilazile slike japanskih navijača kako čiste stadione, ili sređene svlačionice nakon bolne eliminacije nacionalnog tima u osmini finala od Belgije, fudbaleri i stručni štab Adrije su dali sličan primjer i u našoj zemlji
0 komentar(a)
adrija, Foto: Privatna arhiva
adrija, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 27.08.2018. 15:45h

Prije nepunu godinu, osnovan je FK Adrija, klub u kome igraju japanski igrači, koji fudbalsku sreću žele da pronađu u Crnoj Gori.

Idejni tvorac, ali i realizator ovog projekta, Nikšićanin Peđa Stevović, fudbalski trener koji je više od deceniju radio u Japanu, još od 2013. godine “dovodi” japanske igrače u crnogorske klubove.

Adrija je od ove sezone član trećeg ranga, u klubu ima i fudbalera iz Crne Gore, a Stevović i “njegovi“ Japanci donijeli su i neke običaje, koji su karaktistični baš za zemlju iz koje dolaze.

Dok su tokom Mundijala svijet obilazile slike japanskih navijača kako čiste stadione, ili sređene svlačionice nakon bolne eliminacije nacionalnog tima u osmini finala od Belgije, fudbaleri i stručni štab Adrije su dali sličan primjer i u našoj zemlji.

Oni su juče čistili korito i obale rijeke Morače od stadiona Mladosti iz Lješkopolja, pa sve do mjesta gdje se Zeta uliva u Moraču....

To se zove društvena odgovornost, to su maniri....

Bonus video: