Lovćen bio bolji, mi konstantniji

"Dužni smo i navijačima i gradu Nikšiću da odbranimo titulu, jer tokom cijele sezone pružamo dobre partije i stalno smo na vrhu tabele", kaže iskusni Radonjić
113 pregleda 2 komentar(a)
Zeta-Sutjeska, Srđa Radonjić, Foto: Savo Prelević
Zeta-Sutjeska, Srđa Radonjić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.05.2014. 10:10h

Srđan Radonjić i njegova Sutjeska su blizu titule, trebalo bi da se dogodi “osmo svjetsko čudo” pa da otpisani Dečić zaustavi šampiona sjutra kraj Bistrice u posjednjem kolu.

Za sam osam godina fudbala u nezavisnoj Crnoj Gori, senzacija takvih razmjera još se nije dogodila...

"Sve osim pobjede bilo bi ravno katastrofi. Dečić je već prežaljena ekipa, ispali su u Drugu ligu i mislim da smo u svakom pogledu bolji od njih. Dužni smo i navijačima i gradu Nikšiću da odbranimo titulu, jer tokom cijele sezone pružamo dobre partije i stalno smo na vrhu tabele", kaže iskusni Radonjić.

Napadač Sutjeske ima iza sebe dosta utakmica kako u inostranstvu, tako i u domaćoj ligi i kaže da je prošlog ljeta došao u Nikšić upravo zbog trofeja.

"Prije dolaska u Sutjesku igrao sam za Budućnost, osvojio i prvenstvo i Kup, a kroz karijeru sam navikao na trofeje. Ove godine sam postigao osam golova, nijesam bio efikasan kao prethodnih godina, ali dobro, svako ima određenu ulogu u timu i ispunjava je na pravi način. Srećni smo i što ćemo biti prva ekipa koja je odbranila titulu od kada se igra prvenstvo u nezavisnoj Crnoj Gori. Dugo smo prvi na tabeli i svakako da je teže braniti prvo mjesto nego ga juriti, ali mi smo uspjeli u tome iako su momci bili pod presijom tokom dugog dijela sezone.

Radonjić je uoči posljednjeg kola iskren prema najvećem konkurentu, ekipi Lovćena, kojoj je malo nedostajalo da prošle subote u derbiju (1:1), sve preokrene.

"Nemam šta da krijem, Lovćen je trenutno bolja ekipa od nas! Mislim, ipak, da zasluženo hitamo ka tituli, jer smo igrali najkonstantniji fudbal, na vrhu smo cijele sezone, za razliku od Lovćena koji se razigrao u drugom dijelu. Tokom godine smo radili maksimalno na treninzima, trudili se, momci su pokazali da vrijede na terenu. Kao što se kaže, sreća prati hrabre", poručuje Radonjić.

Bivši reprezentativac Crne Gore (tri nastupa) kaže da je došao da pomogne svom bivšem klubu, čiji je dres nosio prije čak 12 godina.

"Vratio sam se kao iskusan igrač da pomognem mladim kolegama koji tek treba da grade karijeru. Najbitnije je da Sutjeska osvoji titulu, a što se mojih partija tiče, mogu takođe biti ispunjen", istakao je Radonjić, strijelac osam golova ove sezone.

Vjerovatno se povlačim na kraju sezone

Posljednje kolo protiv Dečića bi mogla da bude i posljednja utakmica za prekaljenog napadača Sutjeske, Srđana Radonjića.

"Imam već 33 godine, ušao sam u četvrtu deceniju, a doživio sam dosta povreda što je mnogo uticalo na moje partije. Ugovorom sam vezan do kraja sljedeće sezone, ali razmišljam o tome da se povučem. Sastao sam se sa upravom i vidjećemo šta je najbolje za mene i ekipu. Ja sam igrao dosta, mislim da je vrijeme da pružim mlađim igračima šansu da se pokažu", jasan je bio Radonjić.

U karijeri još nastupao za Crvenu stijenu, Mornar, Budućnost, Grbalj i Mogren, a u inostranstvu za Partizan, Odenze, Luć Energiju, Viborg, Altah, Start i Kazmu.

Bonus video: