Inzagi saopštio želje za narednu sezonu

Super Pipo namjerava da izvrši konstrukciju tima i uvede novu formaciju 4-3-3, a u to bi mu se savršeno uklopili Alesio Ćerći i Huan Iturbe
0 komentar(a)
Filipo Inzagi, Foto: Www.acmilan.com
Filipo Inzagi, Foto: Www.acmilan.com
Ažurirano: 29.05.2014. 17:03h

Iako još nije promovisan kao novi trener Milana, Filipo Inzagi je već saopštio želje za narednu sezonu.

Očekuje se da će na klupi zamijeniti Klarensa Sedorfa, koji nije po ukusu drugog čovjeka ’’rosonera’’, Adrijana Galijanija.

Super Pipo namjerava da izvrši konstrukciju tima i uvede novu formaciju 4-3-3, a u to bi mu se savršeno uklopili Alesio Ćerći i Huan Iturbe.

Ćerći nastupa za Torinu u kojem je ove sezone postigao 13 golova, a u prvoj polusezoni je postigao gol upravo protiv "rosonera" - taj meč je završio 2:2 u Torinu.

On bi bio idealan za novu formaciju Inzagija jer bi igrao krilnog napadača što njemu i odgovora jer mu je to prirodna pozicija.

Kao drugo pojačanje se spominje Huan Iturbe.

Argentinac je imao sjajnu sezonu iza sebe u Veroni i privukao je mnogo pažnje prije svega Real Madrida, a pričalo se da je ’’kraljevski klub’’ spreman da ponudi 30 miliona eura za njega.

Iturbe je uvršten i u najbolju postavu italijanske Serije A, a Verona ga je otkupila za 15 miliona od Porta.

Jasno je da ukoliko Madriđani "zapnu" za omalenog Argentinca, Milan ima malo šansi.

Ali, ukoliko Silvio Berluskoni, dugogodišnji gazda "rosonera" počne da ulaže kao kada je njegov klub imao samo vrhunske zvijezde u timu, Milanezi se vraćaju u igru.

Sljedeće sezone ćemo gotovo sigurno gledati drugačiji Milan, a ko će doći na "San Siro" ostaje da vidimo na ljeto...

Bonus video: